Η Volkswagen «ξεσκονίζει» το Tiguan R

Η Volkswagen «ξεσκονίζει» το Tiguan R

Με την άφιξη του T-Roc R, σχεδόν το ξεχάσαμε, αλλά είναι ακόμα εκεί. Η VW ετοιμάζει το Tiguan R που αναμένεται να παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες, πιθανώς στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανκφούρτη. Με δίλιτρο μοτέρ τούρμπο 300 ίππων.

Η Volkswagen συνεχίζει να μοιράζει φύλλο στο βενζινοκινητήρα της, EA888. Το δίλιτρο 300άρι μοτέρ τούρμπο σερβίρεται με κάθε δυνατή σάλτσα και από τις περισσότερες φίρμες του ομίλου. Αρχής γενομένης με τη Volkswagen, βέβαια, που πρόσφατα το ανακοίνωσε επίσημα στο T-Roc R. Αλλά αυτό δεν θα είναι το τελευταίο σπορ SUV της επικαιρότητας, καθώς το Tiguan R ολοκληρώνει επίσης την προετοιμασία του, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Ο κατασκευαστής από το Wolfsburg χρησιμοποίησε ένα Tiguan στην έκδοση R-Line για να παραπλανήσει τους κατασκόπους-φωτογράφους, αλλά η 4μπουκη εξάτμιση, δεν εξαπατά κανέναν. Έτσι, το Tiguan R θα φορέσει επίσης το υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο δίλιτρο σύνολο, πιθανότατα με την ίδια ισχύ που υπάρχει και στο T-Roc R, δηλαδή τους 300 ίππους.

Για τα υπόλοιπα, θα έχουμε προφανώς τα κλασικά: Μεγαλύτερα φρένα, πιο σφιχτές αναρτήσεις, πιο σπορ ατμόσφαιρα στο εσωτερικό και σπέσιαλ ταπετσαρία. Ο άγνωστος Χ παραμένει η τιμή. Επί του παρόντος, η γκάμα του βενζινοκίνητου Tiguan πλαφονάρει σε τιμή στην τοπ έκδοση 2.0 TSI 4Motion DSG7 Exclusive με τους 230 PS, με 46.750. Και σε απόλυτη τιμή με το ντίζελ Tiguan 2.0 BiTDI 240 PS 4Motion DSG7 Exclusive, με €50.350. Οπότε εκτιμούμε ότι το Tiguan R, όταν έρθει, θα κινηθεί στην ελληνική αγορά ανάμεσα στις 55 με τις 57 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube