Η πρώτη Lamborghini Countach ξαναζωντανεύει! [video]

Η πρώτη Lamborghini Countach ξαναζωντανεύει! [video]

25.000 εργατώρες, σαρώσεις 3D και έρευνα στο παρελθόν της Lamborghini ήταν απαραίτητες για να αναβιώσει το πρώτο πρωτότυπο της Countach. Πνευματικός και οικονομικός πατέρας του πρότζεκτ, ένας συλλέκτης!

Lamborghini Countach Concept 1971 reborn

Το 1971, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Lamborghini παρουσίασε ένα περίεργο πρωτότυπο σπορ κουπέ, στο οποίο έμελλε να ξεκινήσει τη σύγχρονη ιστορία της φίρμας της Sant’Agata Bolognese. H Countach αυτή γεννήθηκε και με την ευκαιρία των πενήντα χρόνων του ιταλικού μοντέλου, με τη Lambo μάλιστα να χτυπά διπλά. 

Η πρώτη έκπληξη είναι ότι η σύγχρονη επανερμηνεία της Countach, βασισμένη σε Aventador, περιορίζεται σε μόλις 112 μονάδες.

Επίσης, από το 2017, η Lamborghini εργάζεται στο σκοτάδι μέσω της «κλασικής» υπηρεσίας της, του περίφημου Polo Storico. Σήμερα, η Lamborghini αποκαλύπτει τον καρπό αυτής της μακροχρόνιας εργασίας. Η προέλευση της «ανάστασης» λοιπόν χρονολογείται από το 2017, χρονιά κατά το οποία ένας συλλέκτης, γνώριμος της Sant’Agata, υπέβαλε ένα κάπως ιδιαίτερο αίτημα: Να αναγεννηθεί το πρώτο πρωτότυπο της Countach LP500, αυτό που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 1971. Ποιος ήταν το πρόβλημα; Το αυτοκίνητο είχε χρησιμοποιηθεί για δοκιμή πρόσκρουσης λίγους μήνες αργότερα οπότε και διαλύθηκε, καταντώντας μη ανακτήσιμο.

Lamborghini Countach Concept 1971
H Lamborghini Countach παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο σταντ του Bertone στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1971.


Η πολυπλοκότητα του πρότζεκτ για τη Lamborghini ήταν επομένως η αναδημιουργία του αμαξώματος από σχέδια, τρισδιάστατες σαρώσεις και όλα τα διαθέσιμα αρχεία. Τα πολλά μη διαθέσιμα μηχανικά μέρη επίσης αναδημιουργήθηκαν, ενώ ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε μερικά μέρη που ήταν διαθέσιμα στην τράπεζα οργάνων στο Polo Storico.

Εν ολίγοις, συναρμολόγηση αυτού του αριστουργήματος βασίστηκε σε ένα μείγμα από μέρη από το… πουθενά και κάποια άλλα, διαθέσιμα! Και τέλος 25.000 ώρες εργασίας… Η τιμή δεν ανακοινώθηκε, αλλά όλοι μπορούμε εύκολα να φανταστούμε πως το ποσό που θα κατέβαλε ο ανώνυμος, προσώρας τουλάχιστον, συλλέκτης, θα είναι αστρονομικό!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube