Η Porsche εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην Formula 1

Η Porsche εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην Formula 1

H Porsche θα ήταν θετική να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Formula 1, εφόσον χρησιμοποιούνταν συνθετικά καύσιμα στους κινητήρες των μονοθεσίων, από το 2025.

Ο όμιλος VW εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής του στη Formula 1, από το 2025 και μετά, όπου θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί για τους κινητήρες των μονοθεσίων. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, η Porsche αναμένεται να εκπροσωπήσει τον όμιλο κερδίζοντας όπως όλα δείχνουν στο νήμα την Audi. 

Συνέχεια στις φήμες που ακούγονται εδώ και καιρό, έδωσε ο αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport, Fritz Enzinger, με δηλώσεις του στο BBC Sport: «Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς, εάν οι νέοι κανονισμοί αναφορικά με τους κινητήρες επέτρεπαν τη χρήση e-fuels. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο πως θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Η Formula 1, εξετάζει ήδη τους νέους κανονισμούς κινητήρων και μονάδων κίνησης που θα ισχύσουν από το 2025, έχοντας στενή επαφή με το σύνολο των ομάδων προκειμένου να υπάρξει μια ομόφωνη απόφαση, ώστε το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη να περάσει με «ασφάλεια» στη νέα εποχή του.

f11

Ο νέος CEO της Formula 1 και πρώην ισχυρός άνδρας της Lamborghini, Stefano Domenicali, δήλωσε: «Δεν είναι στόχος μας από το 2025 τα μονοθέσια μας να είναι ηλεκτρικά όπως συχνά ακούω. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια δεν είναι το μέλλον της Formula 1. Αντίθετα, ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με νέες μορφές καυσίμων θα βοηθούσε τόσο το σπορ όσο και τους κατασκευαστές, ώστε να εξελίξουν στο μέγιστο βαθμό και τις εμπορικές προτάσεις τους. Το καλό είναι ότι όλες οι ομάδες μοιράζονται τις ίδιες απόψεις και ανησυχίες με μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του. 

Θυμίζουμε, ότι η Porsche, ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με την Siemens για την παραγωγή e-fuels σε μια πρότυπη μονάδα με έδρα την Χιλή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube