Η παλαιότερη Bentley T-Series του κόσμου ξαναζωντανεύει

Η παλαιότερη Bentley T-Series του κόσμου ξαναζωντανεύει

Μετά από δεκαετίες ακινησίας, η πρώτη Bentley T-Series θα αποκατασταθεί πλήρως και θα επανέλθει στη «ζωή».

Μετά από δεκαετίες ακινησίας, η πρώτη Bentley T-Series θα επανέλθει στη «ζωή» μετά από εργασίες πλήρους αποκατάστασης που θα διαρκέσουν τουλάχιστον 18 μήνες. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο θα προστεθεί στη συλλογή Heritage της Bentley μαζί με άλλα αυτοκίνητα που σηματοδοτούν τα 103 χρόνια ιστορίας της Bentley.

Η παλαιότερη T-Series ολοκλήρωσε την παραγωγή στις 28 Σεπτεμβρίου 1965. Η T-Series ήταν η πρώτη Bentley που χρησιμοποίησε αυτοφερόμενο αμάξωμα. Ο V8 των 225 ίππων, 6¼ λίτρων σχεδιάστηκε αρχικά και παρουσιάστηκε το 1959 στην Bentley S2. ΤΟ κινητήρας θεωρήθηκε υπερβολικός για εκείνη την εποχή, αλλά η χαρακτηριστική του δύναμη, η αξιοπιστία και οι δυνατότητες εξέλιξής του τον οδήγησαν στο να γίνει ο βασικός κινητήρας της Bentley για τα επόμενα 50 χρόνια. 

Bentley T-Series1

Τον Οκτώβριο του 2016, μια ομάδα μαθητευόμενων μηχανικών ξεκίνησε τη διαδικασία ανακατασκευής του VIN 001 της T-Series. Ξεκινώντας με την αφαίρεση της επένδυσης και την ανανέωση του Body-in-White, η T-Series ξεκίνησε το ταξίδι της για να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Μετά τις αρχικές προετοιμασίες, οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά, καθώς το λανσάρισμα της τρέχουσας γκάμας και οι μελλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας σε σχέση με την ηλεκτροκίνηση απορρόφησαν όλες τις προσπάθειες στο εργοστάσιο. Τώρα ήρθε η ώρα να συνεχιστεί η αναπαλαίωση. 

Bentley T-Series2

Η ιστορία της T-Series
Το 1958 άρχισαν οι εργασίες σχεδίασης της πρώτης Bentley σε αυτοφερόμενο αμάξωμα. Η Bentley ήταν γνωστή για τα αμαξώματα που στηρίζονται σε ένα ξεχωριστό πλαίσιο, αλλά οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των πελατών άλλαζαν σε μια εποχή όπου η  συγκεκριμένη διαδικασία γνώριζε ύφεση. Οι πελάτες ήθελαν τις Bentley τους να είναι εξωτερικά μικρότερες, αλλά να διατηρούν τον χώρο, την πολυτέλεια και την άνεση που περίμεναν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Bentley αναβιώνει τη θρυλική Blower

Μέχρι το 1962, ο John Blatchley - διάσημος για το στυλ της R-Type Continental - είχε ολοκληρώσει μια νέα εξωτερική σχεδίαση για ένα monocoque αμάξωμα από χάλυβα και αλουμίνιο. Η σχεδίαση βελτίωσε στον χώρο των επιβατών του προηγούμενου S3, αλλά με το αυτοκίνητο να είναι πλέον κατά επτά ίντσες πιο κοντό, πέντε ίντσες χαμηλότερο και τρεισήμισι ίντσες πιο στενό. Ο συνολικός χώρος της καμπίνας αυξήθηκε και ένας μεγαλύτερος χώρος αποσκευών παρείχε επιπλέον χωρητικότητα για τις αποσκευές.

Bentley T-Series3

Χρησιμοποιώντας τον V8, επτά πρωτότυπα πραγματοποίησαν σημαντικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων διαδρομών αντοχής άνω των 100.000 μιλίων. Οι καινοτομίες σχεδίασης περιλάμβαναν ξεχωριστά υποπλαίσια για τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων, την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και τον πίσω άξονα, με ελαστικές βάσεις υποπλαισίου «Vibrashock» που αναπτύχθηκαν για την απομόνωση του θορύβου και των κραδασμών από το δρόμο.

Η μοντέλο διέθετε προηγμένο πλαίσιο με ανεξάρτητη ανάρτηση και στους τέσσερις τροχούς με αυτόματο έλεγχο ύψους ανάλογα με τη φόρτωση. Η πίεση για την αυτορυθμιζόμενη ανάρτηση προήλθε από το τριπλό υδραυλικό σύστημα πέδησης που είχε δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια και ελατήρια εμπρός και ημιελλειπτικούς βραχίονες πίσω.

Bentley T-Series4

Η Bentley T-Series χαιρετίστηκε ως σαφές παράδειγμα επαναστατικής μηχανικής, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη Bentley που απομακρύνθηκε από μια ξεχωριστή κατασκευή πλαισίου και η σχετικά ελαφριά κατασκευή της έδωσε εντυπωσιακές επιδόσεις για ένα τετρακίνητο σεντάν το 1965, με μέγιστη ταχύτητα 115 mph και η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 10,9 δευτερόλεπτα.

Παρήχθησαν 1.868 μονάδες της πρώτης γενιάς της T-Series, με τιμή καταλόγου προ φόρων 5.425 στερλίνες και στην πλειονότητά τους ήταν τυπικά τετράθυρα σεντάν. Μια δίθυρη έκδοση δημιουργήθηκε το 1966 και ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε μια έκδοση κάμπριο, αν και ο αριθμός παραγωγής διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα με μόλις 41 αυτοκίνητα. Ένα αυτοκίνητο δεύτερης γενιάς, γνωστό ως T2, κυκλοφόρησε το 1977 και παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1980.

[Πηγή: Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube