Η ομάδα Peugeot TotalEnergies επιστρέφει στη πίστα της Monza

Η ομάδα Peugeot TotalEnergies επιστρέφει στη πίστα της Monza

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα στις 24 Hours of Le Mans, το Peugeot 9X8 θα συνεχίσει τη σεζόν του στην Ιταλία.

Peugeot 9X8

Μετά τα συναισθήματα που αναδείχθηκαν και τις επιδόσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του θρυλικού αγώνα 24 Hours of Le Mans, όπου η Team Peugeot TotalEnergies τερμάτισε 8η και 12η στην κατηγορία Hypercar, αφού ηγήθηκε του αγώνα για σχεδόν τέσσερις ώρες, η ομάδα επέστρεψε στη δουλειά για να ετοιμαστεί για τον επόμενο γύρο στην Ιταλία.

Οι 6 Hours of Monza, είναι ο 5ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) της FIA και θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου. Ο Ιταλικός αγώνας που θα γίνει στην πίστα της Monza γνωστή και ως «Ναός της ταχύτητας» (Temple of Speed) θα είναι ο πρώτος γνωστός γύρος της σεζόν για τα δύο Peugeot 9X8 καθώς εδώ έκαναν το ντεμπούτο τους στο WEC πέρυσι. 

Peugeot 9X8

Για αυτόν τον αγώνα, οι στόχοι θα είναι να υλοποιηθούν τα διδάγματα από τις 24 Hours of Le Mans και να επιβεβαιωθούν οι βελτιώσεις στην αξιοπιστία και οι επιδόσεις του Peugeot 9X8. 

Επιπλέον, η Team Peugeot TotalEnergies θα επιδιώξει να έχει τις ίδιες επιδόσεις που είδαμε στο Le Mans για να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης.

Με μήκος 5.793 km, η πίστα της Monza εκτιμάται πολύ από τους οδηγούς τόσο για την ιστορία της όσο και για τις τεχνικές απαιτήσεις της, καθώς είναι μια «γρήγορη» πίστα με μεγάλες ευθείες και πολλές ευκαιρίες προσπεράσματος.

Η ομάδα Peugeot TotalEnergies θα επιστρέψει σε αγωνιστική δραστηριότητα την Παρασκευή 7 Ιουλίου με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, ακολουθούμενες από τους προκριματικούς το Σάββατο 8 Ιουλίου και τον αγώνα στις 9 Ιουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 12:30 έως τις 18:30.

«Ο στόχος θα είναι να αξιοποιήσουμε ό,τι δημιουργήσαμε με την ομάδα κατά τη διάρκεια των 24 Hours of Le Mans. Δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από τους πρώτους γύρους του WEC και στόχος μας θα είναι να κάνουμε το ίδιο στη Monza. Ο αγώνας θα πρέπει να είναι λιγότερο περίπλοκος από το Le Mans όσον αφορά την αξιοπιστία, καθώς είναι πιο σύντομος, αλλά κάθε αγώνας είναι μοναδικός! Όλα όσα εφαρμόσαμε για τις 24 Hours of Le Mans, όσον αφορά τη διαχείριση της ομάδας, θα παραμείνουν για τον αγώνα στη Monza και μέχρι το τέλος της σεζόν. Προφανώς ελπίζουμε ότι όλα όσα μπορέσαμε να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε στο Le Mans θα μας βοηθήσουν να είμαστε ακόμα πιο αξιόπιστοι. Η Monza είναι εκεί όπου έκανε το ντεμπούτο του το 9X8, γι' αυτό θα είναι ενδιαφέρον για εμάς να δούμε τις εξελίξεις μας σε αυτήν την πίστα. Μάλιστα κάναμε και κάποιες δοκιμές εκεί. Είναι μια γρήγορη πίστα που ταιριάζει αρκετά για αγώνες αντοχής», δήλωσε ο Olivier Jansonnie, Τεχνικός Διευθυντής της Peugeot Sport.

Peugeot 9X8

Πηγή: Peugeot Sport

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube