Η νέα αγωνιστική BMW M4 GT4

Η νέα αγωνιστική BMW M4 GT4

Η BMW παρουσίασε τη νέα αγωνιστική M4 GT4 που εξοπλίζεται με καλούδια όπως κλιματισμός και αεριζόμενα μπάκετ, τα οποία θα κάνουν το έργο των οδηγών της πιο άνετο στις πίστες.

Το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της αγωνιστικής M4 GT4. Το νέο μοντέλο δανείζεται την οροφή και την πίσω αεροτομή από τη γρηγορότερη M4 GT3. Όπως είναι φυσικό, για τη μετατροπή της σε αγωνιστικό της κατηγορίας GT4, η M4 έχει υποστεί τις κατάλληλες επεμβάσεις μέσα και έξω.

Εξωτερικά, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ένα μεγάλο σπλίτερ αλλά και τα πτερύγια στο πλάι που σου υπενθυμίζουν ότι δεν πρόκειται για μια συμβατική M4. Παράλληλα, στο πίσω μέρος κάνουν τη διαφορά η μεγάλη αεροτομή και ο διαχύτης.

Περνώντας στο εσωτερικό, έχουν διατηρηθεί μόνο τα απαραίτητα, ενώ έχουν προστεθεί αγωνιστικά μπάκετ και κλωβός ασφαλείας. Μπορεί η M4 GT4 να κατασκευάστηκε αποκλειστικά για χρήση στην πίστα, όμως εξοπλίζεται με καλούδια όπως κλιματισμός, θερμαινόμενο παρμπρίζ και αεριζόμενα μπάκετ της Recaro. Επιπλέον, μέρος των εξαρτημάτων του εσωτερικού και του εξωτερικού είναι κατασκευασμένα από φυσικές ίνες. Επίσης, την κατασκευή και τη σχεδίαση του τιμονιού έχει αναλάβει η γνωστή από το χώρο του sim racing, Fanatec.

BMW M4 GT4

Ανάλογα τους κανονισμούς, ο 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό της M4 GT4, μπορεί να παράξει έως 500 PS και 650 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF και ενός μπλοκέ διαφορικού. Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά επίπεδα ρύθμισης του ελέγχου πρόσφυσης.

Το νέο γερμανικό αγωνιστικό θα μπει στην παραγωγή τον Οκτώβριο με κόστος αγοράς τις €187.000. Θυμίζουμε ότι η τιμή απόκτησης της πιο ικανής M4 GT3 ξεκινά από τις €415.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube