BMW M4 GT3: Η αγωνιστική έκδοση της M4 Coupé

BMW M4 GT3: Η αγωνιστική έκδοση της M4 Coupé

Ο αντικαταστάτης της BMW M6 GT3 θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στις 26 Ιουνίου στο Nürburgring.

Η BMW παρουσίασε την M4 GT3, το νέο της αγωνιστικό μοντέλο που θα αντικαταστήσει την απερχόμενη M6 GT3 στους αγώνες αντοχής.

Η εξέλιξης της BMW M4 GT3 ξεκίνησε στις αρχές του 2020, με πάνω από 14.000 km δοκιμών σε διάφορες πίστες ανά τον κόσμο. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν και μετά από το αγωνιστικό ντεμπούτο του μοντέλου στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring στις 26 Ιουνίου, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις πρώτες παραδόσεις σε ιδιώτες που θα συμμετέχουν στην αγωνιστική σεζόν του 2022.

Οι βελτιώσεις που έγιναν σε σχέση με τον προκάτοχό της επικεντρώθηκαν στην ευκολία της οδήγησης αλλά και το χαμηλότερο κόστος χρήσης και συντήρησης.

BMW M4 GT3

Εμφανισιακά, η BMW M4 GT3 διαφέρει σημαντικά από την εργοστασιακή M4 Coupé καθώς ενσωματώνει πλήρες αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα σχεδιασμένο για την πίστα. Αυτό περιλαμβάνει προεκτάσεις των εμπρός και πίσω φτερών, μεγαλύτερο σπλίτερ, εισαγωγές αέρα στο καπό, νέους προφυλακτήρες, μαρσπιέ, διαχύτη και μια τεράστια φτερούγα στην ουρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupé [video]

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος σε σειρά twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων που αποδίδει έως 590 PS. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου Xtrac 6 σχέσεων. Έχουμε επίσης χαμηλωμένη ανάρτηση αγωνιστικού τύπου και ελαστικά τύπου σλικ.

Για όσους ενδιαφέρονται, το κόστος της BMW M4 GT3 ξεκινά από τα €415.000.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube