Η McLaren ψάχνει τον επόμενο πρωταθλητή της Formula 1 στο πρόσωπο ενός 13χρονου!

Η McLaren ψάχνει τον επόμενο πρωταθλητή της Formula 1 στο πρόσωπο ενός 13χρονου!

Η αγωνιστική ομάδα της McLaren υπέγραψε τον 13χρονο πρωταθλητή των αγώνων καρτ, Ugo Ugochukwu, επενδύοντας για μία ακόμα φορά στο μέλλον της.

Η McLaren προχώρησε σε μία κίνηση ματ για το μέλλον της. Κατάφερε με αστραπιαίες κινήσεις να υπογράψει τον πολλά υποσχόμενο Αμερικανό πρωταθλητή των αγώνων καρτ, Ugo Ugochukwu, εντάσσοντας τον στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομάδας!

Η βρετανική ομάδα, έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι ποντάρει πολλά στα νέα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και επενδύει σε αυτά με γνώμονα το μέλλον. Θυμίζουμε άλλωστε, ότι από τα «φυτώρια» της McLaren έχουν ξεπηδήσει σπουδαίοι πιλότοι της Formula 1 όπως ο Lewis Hamilton, ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή το 1998 του τότε αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας Ron Dennis.

Βέβαια, κάθε φέρελπις νέος οδηγός δε σημαίνει ότι θα πετύχει κιόλας στο Young Driver Program της McLaren. Ο Wesley Graves για παράδειγμα ο οποίος υπήρξε ίδια «σειρά» με το Lewis Hamilton, δεν κατάφερε να εξελιχθεί σε πιλότο πρώτης γραμμής και ποτέ δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της βρετανικής ομάδας.

ugo

Στην περίπτωση του 13χρονου Αμερικανού με Νιγηριανές ρίζες, Ugo Ugochukwu, οι προσδοκίες είναι αν μη τι άλλο υψηλές. Ο μικρός υπογράφει στη McLaren στην ίδια ηλικία με το Lewis Hamilton έχοντας και αυτός στο παλμαρέ του πληθώρα τίτλων στους αγώνες καρτ. 

Ο Zak Brown, CEO της McLaren Racing, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον εδώ και καιρό τον Ugo και έχουμε διακρίνει σε αυτόν τις τεράστιες προοπτικές που έχει. Θα πρέπει τώρα να εστιάσουμε στο ταλέντο του και να τον υποστηρίξουμε σε ότι χρειαστεί». 

Στον αντίποδα, ο «μικρός» τόνισε ότι είναι τεράστια η τιμή γι' αυτόν να υπογράψει στη McLaren και θα κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει στους ανθρώπους της βρετανικής φίρμας την αξία του. Και εις ανώτερα Ugo!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube