Η λύση στην αυτονομία των EV είναι μια... βαλίτσα [video]

Η λύση στην αυτονομία των EV είναι μια... βαλίτσα [video]

Μια startup εταιρεία δημιούργησε το πρώτο power bank για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το μεγαλύτερο άγχος των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η αυτονομία σε ένα μεγάλο ταξίδι. Καθώς σε πολλές χώρες το δίκτυο φορτιστών δεν είναι και το καλύτερο, κινδυνεύεις να μείνεις από... μπαταρία στη μέση του πουθενά.

Και αν παλαιότερα η λύση ήταν το μπιτονάκι και ο ποδαρόδρομος ως το πλησιέστερο βενζινάδικο, οι νέες τεχνολογίες δεν επιτρέπουν τέτοια... πολυτέλεια. 

Τη λύση φαίνεται να δίνει μια startup εταιρεία, η ZipCharge, που δημιούργησε μια φορητή μπαταρία μεγέθους αντίστοιχου μιας συμβατικής τροχήλατης βαλίτσας. Το ZipCharge Go (όπως ονομάζεται) ζυγίζει 22,7 κιλά και θα προσφέρεται σε χωρητικότητα 4 και 8 kWh. Παρέχει αυτονομία 32 έως 64 km, με χρόνο φόρτισης από 30 έως 60 λεπτά, σε οποιοδήποτε plug-in υβριδικό ή ηλεκτρικό όχημα με πρίζα τύπου 2. 

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Jonathan Carrier, είπε ότι το ZipCharge Go θα κοστίζει από 1.000 έως 2.000 λίρες, το οποίο είναι συγκρίσιμο με ένα πλήρως εγκατεστημένο οικιακό σημείο φόρτισης επιπέδου 2.

H ZipCharge θα προσφέρει επίσης τη φορητή της μπαταρία και μέσω μηνιαίας συνδρομής που ξεκινά από τις 49 λίρες το μήνα. Αρχικά το ZipCharge Go θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη, ενώ θα ακολουθήσει η Ασία και η Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube