Hydrogen car station
node/39237

Η Γερμανία επενδύει €9 δισ. στο υδρογόνο

Παρά το επικείμενο λανσάρισμα νέων EV από τους εθνικούς ομίλους, η γερμανική κυβέρνηση υιοθέτησε την αντίθετη άποψη ανακοινώνοντας προϋπολογισμό 9 δισ. ευρώ για το υδρογόνο. Στόχος να γίνει η Νο 1 χώρα παραγωγής στον κόσμο.

To VW Group, η BMW και η Mercedes-Benz έχουν ένα κοινό σημείο αυτή την εποχή: Ευρεία επικοινωνία για την ηλεκτρική κινητικότητα και επενδύσεις που ανέρχονται συνολικά σε δισεκατομμύρια ευρώ. Κι ενώ οι κατασκευαστές έχουν πέσει με τα μούτρα στα επαναφορτιζόμενα EV, η γερμανική κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει, ανακοινώνοντας ειδικό κονδύλι εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ για το… υδρογόνο. Την άλλη εναλλακτική οδό για το αυτοκίνητο του αύριο.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία επικεντρώνεται κυρίως στην πλευρά των καυσίμων, ελπίζοντας να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή υδρογόνου. Ωστόσο, οι κατασκευαστές θα πρέπει να ακολουθήσουν για να στηριχτεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Η Daimler επιβεβαίωσε μόλις πρόσφατα ότι εγκαταλείπει προς το παρόν τα σχέδια για ένα αυτοκίνητο με ενεργειακή κυψέλη καυσίμου.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι, στην περίπτωση των αυτοκινήτων με κυψέλη καυσίμου, το υδρογόνο δεν προσφέρει το ίδιο ενέργεια, αλλά αποτελεί έναν «φορέα» που καθιστά δυνατή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί από τα ηλεκτρομοτέρ. Η απόδοση της ενεργειακής αλυσίδας είναι επομένως σαφώς χειρότερη από ένα συμβατικό ηλεκτρικό όχημα με μπαταρίες, καθώς οι απώλειες δεν είναι αμελητέες σε μια κυψέλη καυσίμου.

Η Γερμανία διευκρινίζει ότι προτίθεται να παράγει καθαρό υδρογόνο, το οποίο προφανώς δεν είναι κάτι που γίνεται χωρίς ενέργεια. Σχεδόν όλο το υδρογόνο που παράγεται σήμερα στον κόσμο προέρχεται από πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου, και ιδίως από το φυσικό αέριο.

node/40230

Νέα ηλεκτρικά ποδήλατα από την BMW 

Δείτε τις τιμές τους στην Ελλάδα και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Νέα ηλεκτρικά ποδήλατα από την BMW 

Διατίθενται ήδη στην ελληνική αγορά δύο νέα ηλεκτρικά ποδήλατα με την υπογραφή της BMW. Πρόκειται για τα 
BMW Active Hybrid E-Bike και Urban Active Bike.
Το πρώτο διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα κίνησης της Brose με ισχύ 250 W και ροπή 90 Nm. Ενεργοποιείται όταν ο ποδηλάτης ζητά περισσότερη υποβοήθηση στα πετάλια και διαθέτει μεγάλη αυτονομία χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 600 Wh. 
H τιμή του είναι € 3.648, χωρίς την κρατική επιδότηση του προγράμματος «κινούμαι ηλεκτρικά» που μπορεί να φτάσει έως τα €800.

bmw

Αρκετά πιο φθηνό (€ 2.606) είναι το BMW Urban Active Bike. Εχει βέβαια μπαταρία με τη μισή χωρητικότητα (300 Wh) από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το μοτέρ του έχει και εδώ ισχύ 250 W. Λόγω της μειωμένης χωρητικότητα της μπαταρίας απαιτεί συχνότερη φόρτιση και προορίζεται κυρίως για τις αστικές μετακινήσεις. 

Αμφότερα διατίθενται από επιλεγμένους αντιπροσώπους της BMW, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο site της εταιρείας

node/40215

KOSMORIDE: Πρόγραμμα απόσυρσης του συμβατικού ποδηλάτου με ένα ηλεκτρικό

Το πρόγραμμα απόσυρσης λειτουργεί συνδυαστικά με την κρατική επιχορήγηση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ».

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

KOSMORIDE: Πρόγραμμα απόσυρσης του συμβατικού ποδηλάτου με ένα ηλεκτρικό

Η KOSMORIDE παρέχει την δυνατότητα απόσυρσης του συμβατικού ποδηλάτου -ακόμα και με μηδενική εμπορική αξία- με ένα ηλεκτρικό, επιλέγοντας ανάμεσα από τα καλύτερα Ε-Βikes του κόσμου, αναγνωρισμένα για την τεχνολογία τους και την ποιότητα κατασκευής τους. 

Η καινοτόμα πολιτική της KOSMORIDE προσφέρει bonus απόσυρσης του συμβατικού ποδηλάτου με πρόσθετο όφελος 5% της αξίας επιλεγμένων κορυφαίων Ε-Βikes.

Το πρόγραμμα απόσυρσης λειτουργεί συνδυαστικά με την κρατική επιχορήγηση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» που περιλαμβάνει οικολογικό bonus για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου, με επιδότηση στο 40% της αξίας του Ε-Βike και με μέγιστο ποσό τα €800.
Η KOSMORIDE διαθέτει ηλεκτρικά ποδήλατα με κορυφαίες «υπογραφές», όπως αυτές των Ducati, Giant, Gocycle, KTM, Lacros, Moustache, Riese & Müller και Stromer.

Παράλληλα, η KOSMORIDE (Ανδρέα Παπανδρέου 21 - Μαρούσι) δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν μια δοκιμή σε όποιο E-Bike θέλουν για να γνωρίσουν τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης και με ποδήλατο. 

[Πηγή: Δελτίο Τύπου KOSMORIDE]