Η επιστροφή της Porsche στο Le Mans [video]

Η επιστροφή της Porsche στο Le Mans [video]

Στόχος της Porsche είναι να κατακτήσει την πρώτη θέση γενικής με το νέο πρωτότυπο προδιαγραφών LMDh.

H Porsche δημοσίευσε ένα teaser βίντεο για την επερχόμενη επιστροφή της στο Le Mans από το 2023, μαζί με μια σειρά από σκίτσα του νέου αγωνιστικού πρωτοτύπου προδιαγραφών LMDh.

Η Porsche θα συμμετέχει στα πρωταθλήματα FIA World Endurance Championship και North American IMSA WeatherTech SportsCar Championship από το 2023 με το ίδιο όχημα, κάτι που έγινε εφικτό από τους νέους κανονισμούς. Όπως όλα τα αγωνιστικά LMDh, το υβριδικό σύστημα της αγωνιστικής Porsche θα αποδίδει 680 PS. Εκεί που θα διαφέρουν τα οχήματα κάθε κατασκευαστή είναι στο σασί, το αμάξωμα και το θερμικό μοτέρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Audi θα τρέξει στο Dakar και στις 24 Ώρες του Le Mans!

Με το νέο της αγωνιστικό μοντέλο, η γερμανική φίρμα σκοπεύει να συνεχίσει την παράδοση που την θέλει ως πρωταγωνιστή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα στους αγώνες αντοχής, κυνηγώντας την πρώτη θέση γενικής κατάταξης. Είναι γνωστό εξάλλου πως η Porsche έχει τον τίτλο του πιο επιτυχημένου κατασκευαστή στην ιστορία του δημοφιλούς εικοσιτετράωρου αγώνα αντοχής, με 19 νίκες γενικής κατάταξης και 108 νίκες των επιμέρους κατηγοριών του Le Mans.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube