Η Audi θα τρέξει στο Dakar και στις 24 Ώρες του Le Mans!

Η Audi θα τρέξει στο Dakar και στις 24 Ώρες του Le Mans!

Η παρθενική συμμετοχή της Audi στο Dakar Rally είναι προγραμματισμένη για το 2022.

H Audi ανακοίνωσε την παρθενική συμμετοχή της στο Dakar Rally που είναι προγραμματισμένη για το 2022 με ένα εξηλεκτρισμένο πρωτότυπο. Η είδηση έρχεται μετά από την απόσυρση της εργοστασιακής ομάδας της Audi Sport ABT Schaeffler από το πρωτάθλημα Formula E. Παράλληλα, η γερμανική φίρμα θα επιστρέψει στους 24ωρους αγώνες αντοχής του Le Mans και της Daytona στην κατηγορία πρωτοτύπων LMDh.

Το όχημα που θα τρέξει στο Dakar του 2022 θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μπαταρία υψηλής τάσης και έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα TFSI που θα λειτουργεί ως γεννήτρια παραγωγής ενέργειας. Η εταιρεία δημοσίευσε και μια εικόνα teaser του μοντέλου που όμως δεν αποκαλύπτει πολλά, πέρα από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα ελαστικά παντός εδάφους, τα λεπτά φώτα LED, τη φωτιζόμενη γρίλια, τους τονισμένους ώμους και τη σιλουέτα που παραπέμπει σε αγωνιστικό όχημα εκτός δρόμου. Η εμπειρία που θα αποκομίσει η Audi από το σκληρότερο αγώνα του κόσμου θα βοηθήσει την εταιρεία στην εξέλιξη μελλοντικών μοντέλων παραγωγής καθώς και στη βελτίωση της απόδοση των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης και των μπαταριών.

Η μεγάλη επιστροφή της Audi στους 24ωρους αγώνες αντοχής Le Mans και Daytona θα γίνει με τα νέα πρωτότυπα προδιαγραφών LMDh. Όπως έχει γίνει γνωστό από τους κανονισμούς, τα πρωτότυπα θα χρησιμοποιούν υβριδικό σύστημα κίνησης με συνδυαστική απόδοση 500 kW και θα μπορούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα WeatherTech SportsCar Championship της IMSA και FIA World Endurance Championship.

Η εμπλοκή της Audi με το πρωτάθλημα Formula E που ολοκληρώνεται φέτος, ξεκίνησε το 2014 μέ την υποστήριξη του συνεργάτη της ABT Sportsline και από το 2017 με εργοστασιακή ομάδα Audi Sport ABT Schaeffler. Μέσα σε 6 χρόνια η Audi σημείωσε 43 podium, 12 νίκες, 1 τίτλο οδηγών (2017) και 1 τίτλο κατασκευαστών (2018). Παρόλο που η εργοστασιακή ομάδα αποσύρρεται από το 2021, η Audi θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη σε ιδιώτες.

Τέλος, η Audi ανακοίνωσε πως από σήμερα τίθεται υπεύθυνος των αγωνιστικών της υποχρεώσεων ο Julius Seebach, αντικαθιστώντας τον Dieter Gass και διατηρώντας παράλληλα το ρόλο του ως Managing Director της Audi Sport GmbH. 

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube