Η BMW λέει όχι στην Formula 1

Η BMW λέει όχι στην Formula 1

Ο ισχυρός άνδρας του M Motorsport GmbH, Andreas Roos, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η BMW να επανέλθει στην Formula 1.

Η Mercedes-Benz έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Formula 1 και το ίδιο έχουν δηλώσει επίσημα πως θα κάνουν τόσο η Audi όσο και η Porsche από το 2026. Ωστόσο, οι Βαυαροί της BMW, δε θέλουν ούτε να ακούν τα σενάρια που τους θέλουν να εμπλέκονται με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη.

Ο ισχυρός άνδρας του τμήματος M Motorsport GmbH, Andreas Roos, επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές σε πρόσφατη συνέντευξη του. Δήλωσε λοιπόν μεταξύ άλλων ότι: «Είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζουμε, ότι για να έχουν αντίκρισμα οι τεράστιες επενδύσεις στην Formula 1, θα πρέπει να περιμένουμε πολλά χρόνια και να βρισκόμαστε συνεχώς στην κορυφή. Δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Έχουμε ένα μεγάλο “μπουκέτο” από πρότζεκτ που τρέχουμε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτά».

Andreas Roos

Η BMW έχει επιλέξει να ρίξει το βάρος της στους αγώνες αντοχής, που κατά την άποψη του Andreas Roos, είναι το μέλλον στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. «Το πρωτάθλημα των αγώνων αντοχής μας επιτρέπει να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες που σύντομα θα δούμε και σε μοντέλα παραγωγής μας. Tο αγωνιστικό μας “Μ Hybrid V8 LMDh” είναι η τρανή απόδειξη των όσων πρεσβεύουμε. Ένα άρτιο τεχνολογικό δημιούργημα σε όλους τους τομείς».

bmw

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Andreas Roos και ίσως ακόμα πιο «κάθετος» στις δηλώσεις του και ο CEO του τμήματος “M Motorsport GmbH”, Frank van Meel, ο οποίος χαρακτήρισε την Formula 1 «ένα σπορ που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους κανόνες του μάρκετινγκ», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, συμμετέχουν αποκλειστικά για την «προβολή».

Θυμίζουμε πως η BMW «αποσύρθηκε» από την Formula 1 στα τέλη του 2009 έχοντας εξασφαλίσει 17 podiums και 308 βαθμούς σε 72 αγώνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube