Η BMW δεν μπαίνει στην F1 σε αντίθεση με Audi και Porsche

Η BMW δεν μπαίνει στην F1 σε αντίθεση με Audi και Porsche

H BMW θέλει να επικεντρωθεί στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης όσο το δυνατό πιο γρήγορα και δεν έχει καμία πρόθεση να μπει στην Formula 1 για να κοντραριστεί με τις Audi και Porsche. 

Ο Herbert Diess επιβεβαίωσε πρόσφατα την επιθυμία του ομίλου VW να μπει στη Formula 1 με την Porsche και την Audi. Αυτό δεν θα συμβεί πριν το 2026, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή στους κανονισμούς, σε ό,τι αφορά στους κινητήρες. Αντίθετα, οι φίλοι της BMW δεν πρόκειται να δουν τη βαυαρική εταιρεία να μπαίνει στην F1 και σε μια απευθείας αγωνιστική αντιπαράθεση με την Porsche και την Audi. 

O επικεφαλής της BMW M, Frank Van Meel, κατέστησε σαφές πως δεν έχουν φιλοδοξίες για τη Formula 1 και αυτό έχει να κάνει με τους κανονισμούς που αφορούν στους κινητήρες.

«Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσουμε την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η Formula 1 συζητά ακόμα τους κανονισμούς γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Επομένως, για εμάς, ήταν πολύ ξεκάθαρο. Θα προχωρήσουμε με ταχύ βήμα προς της ηλεκτροκίνηση με βάση τα σχέδιά μας», είπε ο Frank Van Meel. 

Κάπως έτσι, η BMW δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη στις πίστες με τις δύο μεγάλες της αντιπάλους, αλλά αυτό αφορά μόνο τους αγώνες της Formula 1.

H BMW θα βρεθεί απέναντί τους στον «υβριδικό αγώνα» Le Mans Daytona, με το VW Group, καθώς η Lamborghini, η Porsche και η Audi ετοιμάζουν αυτοκίνητα για την κατηγορία LMDh των αγώνων αντοχής. Μαζί τους θα είναι οι Acura, Cadillac, Alpine και Peugeot. Τον Ιούνιο η BMW είχε δημοσιοποιήσει μια teaser εικόνα για το LMDh αυτοκίνητό της, αλλά στη συνέχεια δεν έδωσε άλλες πληροφορίες. 

bmw lmdh
Πέρα από το πρόγραμμα LMDh, το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της BMW διαθέτει επίσης την M4 GT3, με την έκδοση GT4 που θα παρουσιαστεί στα μέσα Ιουνίου στο Virginia International Raceway κατά τη διάρκεια του πέμπτου και έκτου γύρου του Πρωταθλήματος SRO Americas 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube