Audi και Porsche μπαίνουν στην Formula 1 από το 2026 [video]

Audi και Porsche μπαίνουν στην Formula 1 από το 2026 [video]

Ο CEO της VW, Herbert Diess, επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών, ανακοινώνοντας ότι η Audi και η Porsche θα συμμετάσχουν στην Formula 1 από το 2026.

​​Porsche F1

Σε εκδήλωση του γερμανικού ομίλου, ο CEO του VW Group, Herbert Diess, ανακοίνωσε ότι η Audi και η Porsche θα λάβουν μέρος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 2026. Όσον αφορά την VW, ο Diess δήλωσε ότι η Formula 1 δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία του κατασκευαστή από το Wolfsburg.

Oι αλλαγές κανονισμών από το 2026 αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για τις δύο μάρκες να συμμετάσχουν στον θεσμό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι χρειάζονται τρία με τέσσερα χρόνια για να εξελιχθεί ένας κινητήρας Formula 1 οπότε η απόφαση έπρεπε να παρθεί τώρα εάν οι δύο κατασκευαστές ήθελαν να συμμετάσχουν στον πρωτάθλημα του 2026.

​​Porsche F1

Θυμίζουμε ότι από το 2026 οι κανονισμοί για τους κινητήρες αλλάζουν ριζικά καθώς θα λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι ομάδες που ήδη βρίσκονται στην Formula 1 θα πρέπει να σχεδιάσουν τα μοτέρ τους από το μηδέν. 

Να σημειώσουμε ότι οι δύο μάρκες θα βρεθούν αντιμέτωπες και έχουν ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του κινητήρα, ωστόσο, παραμένει άγνωστο με ποιον τρόπο θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Porsche θα συνεργαστεί με την Red Bull παρέχοντας της κινητήρες, ενώ η Audi είναι έτοιμη να βγάλει από τα ταμεία της περισσότερα από €500 εκατ. για να εξαγοράσει την ομάδα της McLaren.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube