Η 911 GT2 RS Clubsport στις 24 ώρες του Spa

Η 911 GT2 RS Clubsport στις 24 ώρες του Spa

One-make series που μας προετοιμάζει για τη νέα κατηγορία GT2

Η αγωνιστική Porsche 911 GT2 RS Clubsport θα τρέξει σε δικό της πρωτάθλημα όπως ανακοινώθηκε από την Porsche λίγο μετά την αγωνιστική πρεμιέρα του μοντέλου στο Bathurst με οδηγό τον Mark Webber.

Η one-make σειρά αγώνων θα ξεκινήσει με τις 24 ώρες του Spa στις 26 και 27 Ιουλίου 2019 και θα αποτελέσει προάγγελο της νέας κατηγορίας GT2 που εγκαινιάζεται από την SRO Motorsport Group.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την 991.2 Porsche 911 GT3 RS [video]

Η σειρά GT2 θα ενσωματωθεί στο πρωτάθλημα Blancpain GT Sports Club και θα έχει αγώνες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, μαζί με τη σημερινή κατηγορία GT3. Μέχρι στιγμής, έξι κατασκευαστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το εν λόγο πρωτάθλημα, όμως μόνο η Porsche έχει παρουσιάσει το αντίστοιχο αγωνιστικό της.

Η Porsche 911 GT2 RS Clubsport φορά τον twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα 3,8 λίτρων με απόδοση 700 PS που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο PDK 7 σχέσεων. Το μοντέλο που εξοπλίζεται με αγωνιστικά φρένα με δαγκάνες αλουμινίου, επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο και πλήρες ρολ κέιτζ στην σπαρτιάτικη καμπίνα, θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 200 μονάδων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube