Horner: O Vertappen πρέπει να σταματήσει να κάνει λάθη

Horner: O Vertappen πρέπει να σταματήσει να κάνει λάθη

Με μια απλή δήλωσε στο Channel 4 o επικεφαλής της Red Bull εξέφρασε όλη τη δυσαρέσκειά του για το λάθος του Ολλανδού στο FP3 του Μονακό που κόστισε στην ομάδα το “1-2” στη σειρά εκκίνησης. Ο Christian Horner δήλωσε ότι ο Max Verstappen "χρειάζεται" να σταματήσει να κάνει λάθη. 

Ο Horner συμπλήρωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα απαγοητευτική για την ομάδα, διότι η Red Bull ήταν εξαιρετικά γρήγορη. O Vertappen μπήκε πολύ γρήγορα σε μια στροφή όχι στη διαδικασία αγώνα ή κατατακτήριων δοκιμών, αλλά στο FP3, όπου ο χρόνος που θα έκανε δεν είχε καμία σημασία. Τo GP του Μονακό “δαγκώνει” σημείωσε με δημασία και ο Ολλανδός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει την pole position. Eίχε ένα αυτοκίνητο πολύ γρήγορο και μπορούσε να διεκδικήσει πολλά. Πρέπει να το καταλάβει αυτό και να σταματήσει να κάνει λάθη και πιστεύω ότι και ο ίδιος το ξέρει πλέον αυτό καλύτερα από τον καθένα. Νομίζω ότι είναι ακρετά οδυνηρο και για τον ίδιο να βλέπει απ’ έξω πού θα μπορούσε να είναι και πού είναι τώρα. 

Σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα στο κιβώτιο είπε ότι αυτό το ανακαλύψαμε στο πλαίσιο των επισκευών των ζημιών από την πρόσκρουση όταν είδαμε πως υπάρχει διαρροή λαδιού. έσκασε τις πιθανότητές του στο Grand Prix του Μονακό με συντριβή πρακτικής.

Να σημειώσουμε ότι ο Verstappen επανέλαβε το ίδιο λάθος που είχε κάνει το 2016 στην ίδια ακριβώς στροφή. Τότε το είχε κάνει στη διάρκεια του Q1. Σχολιάζοντας αυτό ακριβώς το γεγονός ο Perez είπε πως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Αλλά αν συμβαίνουν… copy-paste τότε σημαίνει πως δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube