Horner: Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να κρατήσουμε τον Ricciardo στην ομάδα

Horner: Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να κρατήσουμε τον Ricciardo στην ομάδα

Προβλήματα αξιοπιστίας αλλά και η «μάχη» με τον Max τον ώθησαν να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing Christian Horner πιστεύει ότι η ομάδα του έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τον Ricciardo στις τάξεις της και το 2019. 
Παρόλα αυτά ο Αυστραλός επέλεξε να υπογράψει με τη Renault και μάλιστα όταν ανακοίνωσε αυτήν του την απόφαση στην ομάδα, τόσο ο Horner όσο και ο Helmut Marko εξεπλάγησαν. 
Κάναμε ότι μπορούσαμε για να τον κρατήσουμε, αλλά νομίζω ότι αυτό που ήθελε ήταν μια νέα πρόκληση στην καριέρα του είπε ο Horner στο Autosport.

Νομίζω, συνέχισε, πως αυτό που τον ώθησε να πάρει την απόφαση να φύγει ήταν το γεγονός ότι ήθελε να αποδείξει την αξία του μπροστά σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο Verstappen, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για τη συνεργασία μας με τη Honda εκείνη την εποχή.

Από τη στιγμή που καταλάβαμε ότι ο Ricciardo ήταν αποφασισμένος να φύγει, ήταν για εμάς μια εύκολη απόφαση η στροφή προς τον Pierre Gasly.

Ο Horner επιμένει στις δηλώσεις του ότι η ομάδα ουδέποτε ευνόησε τον Verstappen: «Ο οδηγός νούμερο ένα σε αυτήν την ομάδα είναι ο οδηγός που είναι μπροστά στην πίστα. Αυτός είναι ο απλός κανόνας.Και νομίζω πως και ο Daniel μπορεί να σας το επιβεβαιώσει αυτό», είπε. 

Σε κάθε περίπτωση, παραδέχτηκε πως το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Ricciardo που είχε να «παλέψει» τόσο με την εξέλιξη του Verstappen όσο και με τα προβλήματα αξιοπιστίας του μονοθεσίου του. 
Ωστόσο - είπε - σε ό,τι έχει να κάνει με τα θέματα αξιοπιστίας, έτυχε όλα τα προβλήματα να τα «εισπράττει» ο  Daniel  περισσότερο από τον Max.
Για παράδειγμα το πρόβλημα στον συμπλέκτη στο Μεξικό εμφανίστηκε στον Daniel στον αγώνα, ενώ στον Max στα δοκιμαστικά της Παρασκευής. 

Ωστόσο δεν απέφυγε και μια αιχμή κατά του Ricciardo λέγοντας πως «οι ικανότητες του Max ήταν τεράστιες και ίσως και αυτό να βάρυνε έτσι ώστε ο Daniel να πάρει την απόφαση να φύγει από την ομάδα». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube