Χαμός από καραμπόλες στα 500 Μίλια της Daytona! [video]

Χαμός από καραμπόλες στα 500 Μίλια της Daytona! [video]

Ο φετινός μεγάλος αμερικάνικος αγώνας σημαδεύτηκε από πολλαπλές συγκρούσεις που έβγαλαν τα δύο τρίτα των συμμετοχών εκτός μάχης!

Ο συναγωνισμός για τη νίκη κράτησε μέχρι το τέλος, όμως αυτό που έκλεψε την παράσταση –ως συνήθως στο NASCAR– ήταν οι πολλαπλές καραμπόλες.

Οι συγκρούσεις και οι κίτρινες σημαίες ξεκίνησαν από νωρίς, όμως στους τελευταίους 20 γύρους το πράγμα παράγινε, αφού ο αγώνας διακόπηκε δύο φορές με κόκκινες σημαίες και ο τερματισμός καθυστέρησε πολύ. Όσοι παρακολουθούσαμε, θέλαμε να πάμε για ύπνο και δεν μπορούσαμε!

Δύο ξεχωριστές συγκρούσεις, του Kyle Larson και του Brad Keselowski, οφείλονταν σε σκασμένα λάστιχα και έγιναν η αιτία να βγουν κίτρινες σημαίες η μια κοντά στην άλλη. Στη συνέχεια όμως, ο Paul Menard έγινε η θρυαλλίδα για μια τεράστια καραμπόλα 21 αυτοκινήτων, όταν έσπρωξε τον Matt DiBenedetto –που ήταν από τους πρωταγωνιστές– σε τετακέ με αποτέλεσμα να μαζέψουν σχεδόν όλους όσους ακολουθούσαν.

Μόλις ένα γύρο μετά την επανεκκίνηση, οι –επίσης εκ των πρωταγωνιστών– Ricky Stenhouse Jr και Kyle Larson ακούμπησαν, γύρισαν και μάζεψαν κάμποσους άλλους.

Άλλη μια κόκκινη σημαία ακολούθησε λίγο αργότερα, όταν ο Clint Bowyer ξεκίνησε μια καραμπόλα 8 αυτοκινήτων, που έβγαλε εκτός κι άλλους πρωταγωνιστές, μεταξύ των οποίων τον εκπληκτικό 21χρονο «ρούκι» William Byron, που είχε ξεκινήσει από την pole position.

Τελικά, ενώ απέμεναν μόνο δύο γύροι για τον τερματισμό, ο αγώνας καθυστέρησε πολύ. Ευτυχώς, οι δύο αυτοί τελευταίοι γύροι συμπληρώθηκαν χωρίς απρόοπτα και ο Denny Hamlin (Toyota, φωτ. κάτω) πήρε τη δεύτερη νίκη του μετά το 2016, λίγα μέτρα μπροστά από τον team-mate του, Kyle Busch, που είχε ξεκινήσει 31ος λόγω… καραμπόλας σε έναν από τους προκαταρκτικούς αγώνες. Τρίτος, ο Erik Jones, επίσης της ίδιας ομάδας Joe Gibbs Toyota, μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή Joey Logano (Chevrolet).

Denny Hamlin Daytona 500 2019

Λόγω των πολλών συγκρούσεων –ακόμη και στο pit-lane!– στην πρώτη δεκάδα τερμάτισαν κάμποσα αουτσάιντερ.

Τώρα, γιατί οι αγώνες NASCAR, ειδικά σε μεγάλες οβάλ πίστες των 2,5 μιλίων (4 km), σημαδεύονται από τόσες συγκρούσεις, το καταλαβαίνεις αμέσως αν παρακολουθήσεις: Τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σε δύο ή και τρεις παράλληλες σειρές, με 320+ km/h και σε αποστάσεις λίγων εκατοστών το ένα από το άλλο!

Δείτε το video και θα καταλάβετε. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ DAYTONA 500

Θ.

ΟΔΗΓΟΣ

ΟΜΑΔΑ

ΑΥΤ/ΤΟ

ΓΥΡΟΙ

1

Denny Hamlin

Joe Gibbs Racing

Toyota

207

2

Kyle Busch

Joe Gibbs Racing

Toyota

207

3

Erik Jones

Joe Gibbs Racing

Toyota

207

4

Joey Logano

Team Penske

Ford

207

5

Michael McDowell

Front Row Motorsports

Ford

207

6

Ty Dillon

Germain Racing

Chevrolet

207

7

Kyle Larson

Chip Ganassi Racing

Chevrolet

207

8

Ryan Preece

JTG Daugherty Racing

Chevrolet

207

9

Jimmie Johnson

Hendrick Motorsports

Chevrolet

207

10

Ross Chastain

Premium Motorsports

Chevrolet

207

11

Alex Bowman

Hendrick Motorsports

Chevrolet

207

12

Brad Keselowski

Team Penske

Ford

207

13

Ricky Stenhouse Jr.

Roush Fenway Racing

Ford

207

14

Ryan Newman

Roush Fenway Racing

Ford

207

15

Parker Kligerman

Gaunt Brothers Racing

Toyota

205

16

Austin Dillon

Richard Childress Racing

Chevrolet

205

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube