Hamilton: Ο Ricciardo δεν έχει και πολλές επιλογές για το 2019

Hamilton: Ο Ricciardo δεν έχει και πολλές επιλογές για το 2019

H Red Bull πρέπει να του κάνει μια προσφορά που να ανταποκρίνεται στη συνολική του προσφορά στην ομάδα, είπε ο Hamilton.

Παρά την εξαιρετικά καλή φετινή του πορεία, ο Daniel Ricciardo δεν φαίνεται να διαθέτει και πολλές καλές επιλογές για το 2019, σύμφωνα με την άποψη του Lewis Hamilton.

O Αυστραλός έχει υποστηριχθεί σε όλη του την μέχρι τώρα καριέρα από τη Red Bull, όμως το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της χρονιάς και μόλις προχθές ο Christian Horner δήλωνε ότι για την ομάδα προέχει η επιλογή κινητήρα για την επόμενη χρονιά και ακολουθεί το τι θα κάνουν με τον Ricciardo.

Την ίδια στιγμή, ούτε ο Hamilton αλλά ούτε και ο Valtteri Bottas έχουν συμβόλαιο στη Mercedes πέρα ​​από αυτό το έτος, την ώρα που και η Ferrari πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο οδηγός που θα πλαισιώσει τον Sebastian Vettel.
Ο Hamilton είπε πως η κατάσταση του Ricciardo δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δική του το 2012, όταν άφησε τη McLaren για να πάει στη Mercedes. Αυτή τη στιγμή, λέει, για τον Ricciardo δεν υπάρχει μια σαφής εναλλακτική λύση.

Ο Daniel είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς – είπε- και άρα οι μόνες ομάδες που θα μπορούσε να δει είναι η Red Bull, η Ferrari και η Mercedes. Στην τελευταία μάλλον δεν υπάρχει χώρος, την ώρα που στη Ferrari ο Kimi θεωρώ ότι θα θέλει να συνεχίσει.
Πιστεύω, είπε ο Hamilton, ότι η Red Bull πρέπει να του κάνει μια καλή προσφορά, τέτοια που να ανταποκρίνεται στην αξία του και στα αποτελέσματα που φέρνει. Είναι σημαντικό η ομάδα να σου δείχνει ότι αποτιμά την προσφορά σου σε αυτήν. Από όσα ακούω – είπε ο Βρετανός – ο Verstappen παίρνει περισσότερα χρήματα από τον Ricciardo τη στιγμή που ο Daniel είναι πιο συνεπής και αποτελεσματικός.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον της Red Bull, ο Hamilton είπε πως η ομάδα θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Honda την επόμενη χρονιά σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στις διακρίσεις. Εάν αποκτήσουν – κατέληξε –σε μια ανταγωνιστική επιλογή θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμη περισσότερες νίκες. Σε κάθε περίπτωση, είπε, ο Ricciardo πρέπει να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube