H Škoda ανακοινώνει το Octavia RS

H Škoda ανακοινώνει το Octavia RS

Το Volkswagen Group έρχεται στη Γενεύη με το δισάκι της όλο φρεσκαδούρα: Audi A3, SΕΑΤ Leon και... Škoda Octavia. Οι Τσέχοι όμως αυτή τη φορά ποντάρουν στο fun-to-drive με την έκδοση RS σε plug-in hybrid.

Škoda Octavia RS 2020

Το τελευταίο RS της Škoda ήταν SUV ντίζελ. Όχι και ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό για τους φαν της γρήγορης και σπορ οδήγησης με ένα καθημερινό, πρακτικό και πολυσχιδές αυτοκίνητο. Η απάντηση προς αυτή τη μερίδα καταναλωτών έρχεται στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο, με τη Škoda να επιβεβαιώνει σήμερα την παρουσίαση της τέταρτης γενιάς Octavia RS στο σταντ της στο Palexpo.

Προς το παρόν, η Škoda αρκείται να μας δείξει αυτή τη φωτογραφία του λογότυπου, αλλά ήδη γνωρίζουμε ότι το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου έχει επιβεβαιωθεί. Ο 1.4 TSI σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 245 PS - όπως στο νέο Vοlokswagen Golf GTE αλλά και στο επερχόμενο Cupra Leon.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το υβριδικό Octavia RS θα είναι το μοναδικό στον κατάλογο; Πιθανώς όχι, δεδομένου ότι η Škoda θα πρέπει να ανανεώσει και τους 2.0 TSI και 2.0 TDI που χρησιμοποιούνται ευρέως εντός του ομίλου. Εν πάση περιπτώσει, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Škoda θα προσφέρει και πάλι ένα ντίζελ Octavia RS και αν η έκδοση επιδόσεων θα διατίθεται τόσο σε Combi όσο και σε κλασική μπερλίνα.

Πολλές ερωτήσεις, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια! Ένας μήνας σχεδόν έμεινε…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube