H SEAT θα κατασκευάσει μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών στο Martorell

H SEAT θα κατασκευάσει μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών στο Martorell

Η SEAT θα επενδύσει €300 εκατ. για την κατασκευή εργοστασίου συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας στο ιστορικό Martorell.

SEAT

Μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών στο Martorell της Ισπανίας θα κατασκευάσει η Seat. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα εξασφαλίσει περισσότερες από 400 άμεσες θέσεις εργασίας και 100 έμμεσες, με την ισπανική φίρμα να επενδύει στις νέες εγκαταστάσεις της περίπου € 300 εκατομμύρια.

Το εργοστάσιο θα καλύψει μια περιοχή 64.000 τ.μ. και η κατασκευή του θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Με αυτό το εργοστάσιο η Seat και το Volkswagen Group δεσμεύονται να πετύχουν τους στόχους που αφορούν τη βιώσιμη κινητικότητα, αλλά και να μετατρέψουν την Ισπανία σε κόμβο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ευρώπης.

SEAT

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, γιατί πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στο σχέδιο μας που δεν είναι άλλο από αυτό του εξηλεκτρισμού», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της SEAT S.A., Wayne Griffiths.

«Η SEAT S.A. έκανε επιπρόσθετη αίτηση στο νέο Battery PERTE VEC, με ένα σχέδιο για να κατασκευάσει  μια μονάδα συναρμολόγησης στοιχείων μπαταρίας εδώ στο Martorell. Αυτό το project θα εξασφαλίσει περισσότερες από 400 άμεσες θέσεις εργασίας και 100 έμμεσες. Θα επενδύσουμε επιπρόσθετα 300 εκατομμύρια ευρώ για να χτίσουμε αυτή τη μονάδα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να συναρμολογεί κυψέλες που η PowerCo θα κατασκευάσει στο giga factory στo Σαγούντο στη Βαλένθια», συνέχισε ο Griffiths.

«Το εργοστάσιο θα καλύψει μια περιοχή 64.000τ.μ., ισοδύναμη με εννιά γήπεδα ποδοσφαίρου και θα είναι συνδεδεμένο με το Workshop 10, όπου θα κατασκευάσουμε κάποια από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Volkswagen Group, συμπεριλαμβανομένου του CUPRA Raval. Αυτό θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διαδικασίες logistics και να μειώσουμε τα ίχνη άνθρακα. Η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το 2025. Αυτή η μονάδα είναι θεμελιώδης για την εταιρία μας και θα δώσει ώθηση για να αποκτήσουμε μία δεύτερη πλατφόρμα στο Martorell», κατέληξε ο Griffiths.

Πηγή: SEAT

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube