H Porsche εξελίσσει μοτέρ για ηλεκτρικά ποδήλατα

H Porsche εξελίσσει μοτέρ για ηλεκτρικά ποδήλατα

Η Porsche φαίνεται πως έχει πάρει στα σοβαρά την μικροκινητικότητα και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την εξέλιξη συστημάτων μετάδοσης για ηλεκτρικά ποδήλατα.

Porsche

O Γερμανός κατασκευαστής φαίνεται να έχει πάρει στα σοβαρά την μικροκινητικότητα και το επιχειρηματικό πεδίο που ξεδιπλώνεται με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και ετοιμάζει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα. Συγκεκριμένα, η Porsche θα συνεργαστεί με την εταιρεία eBike Ponooc και ανακοίνωσε ότι ο Jan Becker αναλαμβάνει επικεφαλής της Porsche eBike Performance GmbH. Ο Becker διατέλεσε CEO της Porsche Lifestyle GmbH.

Αναλυτικότερα, η Porsche να εξελίξει ολοκληρωμένα συστήματα μετάδοσης για ηλεκτρικά ποδήλατα. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα από το λογισμικό μέχρι το ηλεκτρικό μοτέρ. 

Porsche

Παράλληλα, η Porsche όπως αρμόζει στην παράδοση της, σχεδιάζει ένα «ιδιαίτερα ισχυρό» σύστημα μοτέρ-μπαταρίας που θα τοποθετήσει στα δικά της προϊόντα αλλά και σε ποδήλατα άλλων εταιρειών, όπως η P2. Η τελευταία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα συστήματα μετάδοσης της Porsche έτσι ώστε να λανσάρει μια νέα γενιά eBikes το 2025.

Επιπλέον, η Porsche αύξησε το ποσοστό μετοχών της σε διάφορες εταιρίες eBike μιας και θέλει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο και να εφαρμόσει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων και στους δυο τροχούς.

Τέλος, θυμίζουμε ότι πραγματοποίησε επίσης μια τεράστια επένδυση €15 δισ. για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα επόμενα πέντε χρόνια με ένα ποσό €6,5 δισ. να πηγαίνει αποκλειστικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube