H NIO λανσάρει το ES8 και ανοίγει NIO House στη Νορβηγία

H NIO λανσάρει το ES8 και ανοίγει NIO House στη Νορβηγία

Η δυναμική είσοδος της NIO στη νορβηγική αγορά περιλαμβάνει άμεσες παραδόσεις, NIO House και δίκτυο Power Swap με 30 σταθμούς.

NIO ES8

Στις 6 Μαΐου του 2021, η NIO είχε ανακοινώσει επίσημα την είσοδό της στην αγορά της Νορβηγίας. Στη συνέχεια, δημοσιοποίησε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος στη Νορβηγία: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, υποδομές φόρτισης και ανταλλαγής, ψηφιακές εμπειρίες, προϊόντα τρόπου ζωής. Επιπλέον τόνισε τη φιλοδοξία να δημιουργήσει μια κοινότητα χρηστών στη σκανδιναβική αυτή χώρα, στην οποία να θυμίσουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν την πλειονότητα της αγοράς. Αν ήθελε λοιπόν ένα νέος κατασκευαστής να επιλέξει τη χώρα που θα ντεμπουτάριζε στη Γηραιά Ήπειρο, αυτή θα ήταν σαφώς η Νορβηγία.

Χθες, πέντε μήνες αργότερα, η NIO Norway άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών για το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της, το NIO ES8. Επιπλέον άνοιξε επίσημα το NIO House Oslo, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη βούλησή της να δημιουργήσει ένα ουσιαστικό δίκτυο Power Swap και να προσφέρει Battery-as-a-Service (BaaS) στους Νορβηγούς χρήστες μέσω 30 Power Swap Stations που θα εγκαταστήσει μέχρι το τέλος του ’22. Τέλος ανακοίνωσε τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες των υπηρεσιών που θα προσφέρει στη Νορβηγία.

NIO House Oslo

Αναφέροντας κι ένα στοιχείο της αγοράς, να πούμε ότι η τιμή εκκίνησης του μεγάλου SUV της NIO, του ES8, είναι 519.000 νορβηγικές κορόνες (€51.900). Το αυτοκίνητο είναι άμεσα διαθέσιμο προς παράδοση στην έκδοση λανσαρίσματος «Signature Edition».

NIO House Oslo
Το εσωτερικό του NIO House στο Oslo που θα φιλοξενεί την κοινότητα χρηστών NIO στη νορβηγική πρωτεύουσα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube