Δείτε τη McLaren Senna να γυρίζει τέρμα γκάζι στην πίστα [video]

Δείτε τη McLaren Senna να γυρίζει τέρμα γκάζι στην πίστα [video]

Το ακραίο supercar έκανε δοκιμές εξέλιξης σε καύσωνα, στη νοτιοαφρικάνικη πίστα του Kyalami, κι ο οδηγός του μας μιλάει σχετικά.

Ο επικεφαλής δοκιμαστής της McLaren, Gareth Howell, πραγματοποίησε τα τεστ αντοχής κι εξέλιξης. Και στα χέρια του η Senna δείχνει πραγματικά τι όπλο είναι.  

Το αυτοκίνητο μπορεί να βγάλει και πινακίδες κυκλοφορίας, σε αντίθεση με τα αγωνιστικών προδιαγραφών Senna GTR και P1 GTR.

Η McLaren Senna είναι βασισμένη στην 720S και συναρμολογείται με το χέρι στο εργοστάσιο του Woking στην Αγγλία. Μόνο 500 κομμάτια θα κατασκευαστούν, και η αρχική τιμή του καθενός είναι στα €850.000 (φανταστείτε πού θα πάει στη «μαύρη»…)

Πρόκειται για ένα extreme αυτοκίνητο, που δείχνει τι μπορεί να κάνει ένας κατασκευαστής όταν αφήσει στην άκρη κάθε περιορισμό – ακόμη κι αυτόν της εμφάνισης…

Παρότι, λοιπόν, μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο, η Senna μπορεί και να γυρίζει σε πίστα πιο γρήγορα από την αποκλειστικά πιστάδικη P1 GTR. Πράγμα που δεν δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αν αναλογιστείς ότι κάνει το 0-100 km/h σε 2,8”, φτάνει τα 340 km/h και, το κυριότερο, αναπτύσσει 800 kg κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 250 km/h!

O 4λιτρος, διτούρμπινος V8 της αποδίδει 800 PS και 81,5 kgm ροπής, που στέλνονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συγκλονίζουν οι προδιαγραφές της McLaren Senna

Για όποιον «χαλιέται» από τις πινακίδες κυκλοφορίας κι έχει πολύ βαθιές τσέπες, η McLaren θα φτιάξει και 75 πιστάδικες Senna GTR. Όμως, αν ενδιαφέρεστε, έχετε αργήσει. Όλες έχουν ήδη κλειστεί οπότε, όπως λέει χαρακτηριστικά η McLaren, θα πρέπει να στραφείτε στην «αγορά των μεταχειρισμένων» – κι ο νοών, νοείτω.

Μέχρι να διατεθεί πάντως η Senna στην αγορά (των καινούργιων), η ομάδα εξέλιξης της McLaren κάνει δοκιμές σε διάφορα περιβάλλοντα ανά τον κόσμο. Δεν την έχουμε δει ακόμα στον Αρκτικό Κύκλο, αλλά δείτε την παρακάτω στο καυτό Kyalami κι ακούστε τι έχει να πει σχετικά ο Gareth Howell.

[Πηγή: McLaren Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube