H Lamborghini παρουσίασε την αγωνιστική Huracán GT3 EVO2 [video]

H Lamborghini παρουσίασε την αγωνιστική Huracán GT3 EVO2 [video]

Η Lamborghini Squadra Corse παρουσίασε την Huracán GT3 EVO2, την τρίτη και πιο γρήγορη γενιά της αγωνιστικής έκδοσης του ιταλικού σούπερκαρ.

To αγωνιστικό παρακλάδι της Lamborghini παρουσίασε την τρίτη γενιά του αγωνιστικού της για την κατηγορία GT3, που βασίζεται στην Huracán. Ονομάζεται Huracán GT3 EVO2 και συγκριτικά με τον προκάτοχο της έχει υποστεί μετατροπές στον τομέα της αεροδυναμικής, στα φρένα, στο σύστημα εισαγωγής και την ασφάλεια, κάνοντας την πιο γρήγορη από ποτέ στην πίστα.

Εμφανισιακά, είναι εμπνευσμένη από την Huracán STO υιοθετώντας την εξαγωνική εισαγωγή αέρα στην οροφή και την σχεδίαση της ρυθμιζόμενης αεροτομής στο πίσω μέρος. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και διαθέτει ανασχεδιασμένους διαχύτες εμπρός και πίσω. Όπως είναι φυσικό, στο εσωτερικό έχουν διατηρηθεί μόνο τα απαραίτητα, ενώ το roll cage έχει ενισχυθεί για αυξημένη ασφάλεια.

Lamborghini Huracán GT3 EVO2

Αναβαθμισμένος είναι και ο ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας, o οποίος στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς. Επιπλέον, το σύστημα φρένων περιλαμβάνει νέες δαγκάνες και τακάκια, καθώς και νέο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και ABS.

Oι παραδόσεις του νέου ιταλικού αγωνιστικού αναμένονται να ξεκινήσουν το δεύτερο μισό του 2022, με το αγωνιστικό ντεμπούτο της Huracán GT3 EVO2 να είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 24 Ώρες της Daytona στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube