H Jamie Chadwick οδηγός εξέλιξης της Williams F1

H Jamie Chadwick οδηγός εξέλιξης της Williams F1

H 21χρονη πρωτοπόρος του γυναικείου πρωταθλήματος W Series θα ξεκινήσει από τον προσομοιωτή της ομάδας.

Η Chadwick θα κάνει εμφανίσεις και σε τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες της F1, μεταξύ των οποίων θα είναι και το Βρετανικό GP.

H 21χρονη Αγγλίδα κυριάρχησε στον πρώτο αγώνα του νέου γυναικείου πρωταθλήματος μονοθεσίων W Series και πήρε την pole position και στους δύο μέχρι σήμερα αγώνες του θεσμού. Προηγείται στη βαθμολογία, 6 βαθμούς μπροστά από την 23χρονη Ολλανδέζα Beitske Visser, που κέρδισε τον δεύτερο αγώνα, το περασμένο Σάββατο στο Zolder του Βελγίου.

Το CV της Chadwick περιλαμβάνει επίσης τον τίτλο στο διεθνές πρωτάθλημα μονοθεσίων MRF challenge 2018/19, νίκη στη Βρετανική F3 το 2018 και τίτλο στο Βρετανικό πρωτάθλημα GT4 το 2015. 

Η Williams ανακοίνωσε ότι η Αγγλίδα επιπροσθέτως «θα υποστηρίξει την ομάδα σε έναν αριθμό από επικοινωνιακές και εμπορικές δράσεις». H Chadwick θα ενταχθεί στην Ακαδημία Οδηγών Αγώνων της Williams, δίπλα στον πρωταγωνιστή της Formula 2 και εφεδρικό οδηγό της ομάδας, τον Καναδό Nicholas Latifi.

Η αναπληρώτρια ομαδάρχης Claire Williams, που ήταν παρούσα στον αγώνα W Series του Hockenheim όπου είχε νικήσει η Chadwick, δήλωσε: «Είχα την ευχαρίστηση να δω η ίδια την Jamie να αγωνίζεται και να νικά. Η προώθηση γυναικών στους αγώνες είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς και το να έχουμε μια γυναίκα πρότυπο στην Ακαδημία μας ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει νεαρά κορίτσια να ξεκινήσουν τους αγώνες σε μικρή ηλικία. Η Jamie είναι σπουδαίο ταλέντο και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί της».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube