H Hyundai επενδύει επιπλέον $18 δισ στην ηλεκτροκίνηση

H Hyundai επενδύει επιπλέον $18 δισ στην ηλεκτροκίνηση

Το Hyundai Motor Group δεσμεύτηκε να δαπανήσει έξτρα από τον αρχικό του προϋπολογισμό, $18,2 δισ έως το 2030, προκειμένου να αναρριχηθεί στην πρώτη 3αδα παγκοσμίως των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Hyundai, συμπεριλαμβανομένων των KIA και Genesis, αναθεωρεί το ηλεκτρικό της πλάνο, με νέες επενδύσεις, που θα οδηγήσουν τον όμιλο μέσα στην επόμενη δεκαετία στο τοπ «3» των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως. 

Hyundai IONIQ 6

Τα επιπρόσθετα $18,2 δισ, θα «πέσουν» όχι μόνο στην παραγωγική διαδικασία αλλά κυρίως στην εξασφάλιση των απαραίτητων πρώτων υλών για την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων. Το Hyundai Motor Group διέγνωσε προφανώς ότι το παιχνίδι στο μέλλον, θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο στην επάρκεια των πρώτων υλών γι’ αυτό και αποφάσισε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της νέας επένδυσης, να απορροφήσει ο συγκεκριμένος τομέας. 

Ο όμιλος στοχεύει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών του οχημάτων στην Ν.Κορέα σε 1,51 εκατ. μονάδες μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ωθώντας έτσι τις παγκόσμιες πωλήσεις του σε EV’s, στα 3,64 εκατ. Σε περίπτωση που το πλάνο προχωρήσει χωρίς «απώλειες», το Group θα διεκδικεί μερίδιο από την παγκόσμια πίτα των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, περίπου 40%.

Hyundai IONIQ 6

Μέχρι το 2030, ο όμιλος έχει δηλώσει πως  θα προσφέρει 31 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Για να επιτευχθεί αυτό, η KIA, θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο νότια της Σεούλ, αποκλειστικά, για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube