H Hyundai δίνει πράσινο φως για νέο σπορ μοντέλο

H Hyundai δίνει πράσινο φως για νέο σπορ μοντέλο

Από την άφιξή του ως επικεφαλής του σπορ βραχίονα «N» της Hyundai, ο Albert Biermann κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν: Ένα νέο σπορ μοντέλο που δημιουργήθηκε από λευκό φύλλο χαρτί έχει πάρει ήδη επίσημο «ok!».

Ποιος θα το πίστευε πριν από πέντε χρόνια ότι η Hyundai θα γινόταν μια φίρμα σπορ αυτοκινήτων με τον ίδιο τρόπο που είναι η Ford, η Renault ή η Volkswagen; Σαφώς όχι η πλειονονότητα. Και όμως σήμερα η Hyundai διαθέτει στην γκάμα της τρία μοντέλα (Veloster N, i30 N και i30 N Fastback), ενώ βρίσκεται ήδη σε τροχιά δημιουργίας ενός τέταρτου που μάλιστα θα είναι ολοκαίνουργιο.

Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Hyundai Performance επιβεβαίωσε ότι η μητρική εταιρεία είχε επικυρώσει το επιχειρηματικό σχέδιο γι’ αυτό το αυτοκίνητο. Πρέπει να ειπωθεί ότι η Hyundai N κατελήφθη αρκετές φορές γύρω από το Nürburgring τους τελευταίους μήνες, με αυτό που φαίνεται να είναι μια έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου RM 16 N.

Το τελικό αυτοκίνητο παραγωγής θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος Thomas Schemera. Κατά τη στιγμή της παρουσίασής του, το 2016, το πρωτότυπο RM16 N έκανε αναφορά στο μελλοντικό Veloster, με δίλιτρο μοτέρ με ηλεκτρικό τούρμπο και 300 άλογα.

Σήμερα, η Hyundai διαθέτει ήδη ένα Veloster N σε ορισμένες αγορές. Θα μπορούσε επομένως, αυτό το μελλοντικό σπορ μοντέλο να είναι πράγματι αυτό το μοντέλο που σχεδιάστηκε από λευκό φύλλο χαρτιού. Δεν μένει παρά να το μάθουμε.

Σε κάθε περίπτωση, η διεύρυνση της γκάμας N προς τα κάτω, με ένα hot σουπερμίνι i20, δεν αποκλείστηκε από τη Hyundai που δείχνει ότι θέλει να αφήσει το στίγμα της στα σπορ αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube