H Cadillac επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής [video]

H Cadillac επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής [video]

Η Cadillac, 21 χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση στο Le Mans ετοιμάζεται να δώσει ξανά βροντερό παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, από το 2023 και μετά, με το Project GTP να αποτελεί τον προπομπό του νέου αγωνιστικού της μοντέλου.

Οι επιτυχίες της Cadillac στο πρωτάθλημα IMSA, φαίνεται πως ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για μεγαλύτερη εμπλοκή στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής.

Οι teaser φωτογραφίες άλλωστε που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική φίρμα μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Το εικονιζόμενο πρωτότυπο “Project GTP Race Car” θα τοποθετηθεί στην κατηγορία LMDh και θα συμμετάσχει όπως προαναφέραμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, γνωστό ως WEC, καθώς και στο Πρωτάθλημα SportsCar IMSA WeatherTech της Βόρειας Αμερικής.

Cadillac

Η Cadillac εξελίσσει το συγκεκριμένο υβριδικό πρωτότυπο σε συνεργασία με την Dallara, η οποία είναι ένας από τους τέσσερις αδειοδοτημένους κατασκευαστές πλαισίων της διοργάνωσης (Ligier, Multimatic και Oreca οι υπόλοιποι).

Το ντεμπούτο του αυτοκινήτου προβλέπεται για τις 24 Ώρες της Daytona το 2023, το οποίο και ανοίγει τη σεζόν στο IMSA.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αγωνιζόμαστε στο κορυφαίο επίπεδο του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού στην κατηγορία LMDh από το 2023», δήλωσε ο Rory Harvey, αντιπρόεδρος της Cadillac Global για να συμπληρώσει «όπως και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, έτσι και η Cadillac κάνει τη μετάβαση σε ένα μέλλον που οδηγείται από εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η υβριδική φύση των κανόνων LMDh θα μας βοηθήσει να γεφυρώσουμε τη μεταφορά της τεχνολογίας μας στο πλήρως ηλεκτρικό μέλλον μας».

Οι αγωνιστικοί κανονισμοί για τους κινητήρες στην κατηγορία LMDh επιτρέπουν μεγάλες… δόσεις ελευθερίας όσον αφορά τον κυβισμό, τη σχεδίαση και τον αριθμό των κυλίνδρων. Ο μέγιστος ρυθμός περιστροφής θα πρέπει να είναι βέβαια οι 10.000 rpm, με τη ηχητική επιβάρυνση να καθορίζεται στα 110 dB. 

Επίσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ισχύς των αγωνιστικών μοντέλων θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 480 και 520 kW ήτοι 653 έως 707 PS, ενώ το ελάχιστο βάρος των υβριδικών οχημάτων θα είναι τα 1.030 Kg. 

Cadillac

Σε ότι αφορά το υβριδικό σύστημα θα παρέχεται από την Bosch και την Williams Advanced Engineering (μοτέρ από την Bosch, συστήματα μπαταριών από την Wiliams), με το κιβώτιο ταχυτήτων να κατασκευάζεται από την XTrac.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημα του 2023 θα «ακολουθήσουν» πέραν της Cadillac οι Honda, Audi, Porsche, BMW, Toyota και Peugeot, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλοί κατασκευαστές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον όπως η Hyundai, η Lexus, η McLaren, η GM, η Ford αλλά και η Lamborghini.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube