H Aston Martin Vantage είναι το Safety Car της Formula 1

H Aston Martin Vantage είναι το Safety Car της Formula 1

Η Aston Martin Vantage θα χρησιμοποιηθεί και φέτος ως safety car στην Formula 1, κάνοντας ντεμπούτο στον επερχόμενο αγώνα της Σαουδικής Αραβίας.

Aston Martin Vantage

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιλότοι της Formula 1 παραπονιούνται για την ταχύτητα του safety car. Η ανανεωμένη και πιο ισχυρή Aston Martin Vantage όμως, έρχεται για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Τι άλλαξε σε σχέση με το περσινό safety car; Πρωτίστως η ιπποδύναμη, με την νέα Vantage να αποδίδει 153 ίππους παραπάνω, αγγίζοντας πλέον τους 656. Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου παραμένει ο V8 των 4.0 lt που εξοπλίζει το αυτοκίνητο παραγωγής. Όπως είναι φυσικό όμως, για το safety car έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποιήσεις.

H Aston Martin Vantage θα είναι και φέτος το αυτοκίνητο ασφαλείας του πρωταθλήματος της Formula 1

Aston Martin Vantage

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Formula 1 2024, η παράσταση ξεκινά

Η μπροστινή όψη του αυτοκινήτου είναι σαφώς πιο επιθετική, ελέω του σπλίτερ, το οποίο πλαισιώνεται από μία μεγάλη πίσω αεροτομή. Oι μηχανικοί της Aston Martin έχουν βελτιώσει και το δάπεδο του αυτοκινήτου για καλύτερη και πιο ομαλή ροή του αέρα σε υψηλές ταχύτητες. Ακόμη και η μπάρα φωτός που είναι τοποθετημένη στην οροφή έχει αναδιαμορφωθεί για καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά και βελτιωμένη απόδοση.

Αισθητά διαφορετικό είναι και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου τα καθίσματα της συμβατικής Vantage έχουν αντικατασταθεί από ειδικά μπάκετ Recaro Pole Position. Επιπροσθέτως, η κεντρική κονσόλα είναι και αυτή τροποποιημένη, ώστε να είναι συμβατή με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές της FIA. Έτσι λοιπόν έχει τοποθετηθεί μία σειρά από κουμπιά, που αφορούν τα συστήματα της FIA αλλά και δύο οθόνες μπροστά από τον συνοδηγό, που προβάλλουν δεδομένα GPS για τη θέση των μονοθεσίων στην πίστα, χρόνους αλλά και την εικόνα από την κάμερα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του safety car.

Aston Martin Vantage

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Formula 1, σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον Verstappen

Η επένδυση Lime Essence που χρησιμοποιείται σε όλη την καμπίνα είναι αποκλειστική για το Vantage F1 Safety Car και αποτελεί μια αναφορά στον ειδικό χρωματισμό Racing Green της Aston Martin. Θυμίζουμε πως στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας εκτέλεσε η Mercedes-AMG GT Black Series των 720 ίππων. Πίσω από το τιμόνι τους θα καθίσει για άλλη μία χρονιά ο Γερμανός Bernd Mayländer.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube