«Ας το γυρίσει στο μπαλέτο ο Hamilton», λέει η γυναίκα του Räikkönen

«Ας το γυρίσει στο μπαλέτο ο Hamilton», λέει η γυναίκα του Räikkönen

Με ένα post στο Instagram η Minttu Räikkönen κράζει τον Lewis Hamilton για τη γκρίνια του μετά το συμβάν με τον Kimi στον πρώτο γύρο του βρετανικού GP.

Λίγες ώρες αφού ο Hamilton κατηγόρησε τον Räikkönen ότι σκοπίμως τον χτύπησε βγάζοντάς τον από το δρόμο στον πρώτο γύρο του βρετανικού GP, η Minttu Räikkönen έκραξε τον Βρετανό οδηγό της Mercedes στα social media, λέγοντας ότι «κλαίει σαν κοριτσάκι». Και του πρότεινε να αφήσει το τιμόνι και να το γυρίσει στο μπαλέτο.

minttu raikkonen

Τα πράγματα έγιναν περίπλοκα στην εκκίνηση. Ο Hamilton εκκινούσε πρώτος, δεύτερος ο Vettel, με τους Räikkönen και Bottas στην τρίτη και τέταρτη θέση. Ο Vettel εκτοξεύτηκε περνώντας πρώτος, ο Bottas επίσης πέρασε τον Hamilton ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά. Ο Räikkönen προσπάθησε επίσης να αρπάξει την ευκαιρία στην τρίτη, ουσιαστικά πρώτη στροφή. Αλλά ο Φιλανδός της Ferrari μπλόκαρε άνοιξε ελαφρώς τροχιά και ακούμπησε με τον εμπρός αριστερό τροχό τον πίσω δεξί του Hamilton ο οποίος έκανε τετ-α-κέ και έπεσε τελευταίος. Ευτυχώς χωρίς απώλειες στο αυτοκίνητο για κανέναν από τους δύο. Ο Räikkönen πήρε ποινή 10" για το συμβάν, την οποία εξέτισε στο pit stop του.

Ο Hamilton κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση τελικά. Διαβάστε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ του αγώνα και δείτε το video με τα highlights. Μετά τον τερματισμό, τόσο ο Hamilton όσο και επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff έδειξαν έντονη ενόχληση. Ο Hamilton χαρακτήρισε την τακτική της Ferrari «ενδιαφέρουσα», ειρωνικά προφανώς. Είπε ότι είναι η δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες που μια Ferrari βγάζει έξω μια Mercedes. Υπονόησε σαφώς ότι η κίνηση έγινε με πρόθεση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει ως ομάδα να φροντίσουν να κλειδώνουν την πρώτη σειρά και να κάνουν καλύτερες εκκινήσεις ώστε να μένουν μακριά από τα κόκκινα μονοθέσια.

Ο Wolff συμπλήρωσε στον ίδιο τόνο, λέγοντας «δεν είμαι καθόλου ΟΚ με αυτό που έγινε. Είναι πολλοί οι βαθμοί που χάνουμε στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών από αυτά τα συμβάντα. Ενέργειες σαν αυτές είτε δείχνουν σκοπιμότητα, είτε ανικανότητα». Από την μεριά της Ferrari, ο ίδιος ο Räikkönen αμέσως μετά τον τερματισμό ανέλαβε την ευθύνη για το λάθος, το παραδέχτηκε ότι του άξιζε η ποινή που πήρε αλλά «συμβαίνουν αυτά καμιά φορά». Ο Vettel επίσης θεωρεί ότι δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης και είναι γελοίο να συζητάμε για σκοπιμότητα στο συμβάν Hamilton-Räikkönen.

Η κυρία Räikkönen από τη μεριά της, αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να κρατήσει το ίδιο χαμηλούς τόνους. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube