node/35945

Green NCAP: Πέντε ακόμη μοντέλα στην «πέδη», δυσκολεύεται το ντίζελ

Ύστερα από τέσσερις μήνες, ο νεοσύστατος Green NCAP δημοσιοποίησε μια νέα παρτίδα αποτελεσμάτων που αυτή τη φορά, επίκεντρο ήταν το ντίζελ.

Στην πρώτη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου, ο Green NCAP αξιολόγησε 12 αυτοκίνητα, εκ των οποίων μόνο τα δύο αξιολογήθηκαν με τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων: Τα Hyundai Ioniq και BMW i3. Αυτή τη φορά, από τα πέντε αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν, μόνο το ένα κατάφερε να αριστεύσει: Το Nissan Leaf.

Ο Green NCAP δοκιμάζει τα αυτοκίνητα με έναν περίπλοκο τρόπο, με δηλωμένο στόχο να παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των εκπομπών well-to-wheel από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα. Αυτό δείχνει πώς ένα αυτοκίνητο επηρεάζει το περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του: Κατασκευή, λειτουργία και τελικά καταστροφή ή ανακύκλωση.

Ο οργανισμός διαθέτει δύο δείκτες μέτρησης των επιδόσεων: Τον Clean Air Index ή Δείκτη Καθαρού Αέρα (μετρά τον τρόπο με τον οποίο ένα όχημα μετριάζει εκπομπές, όπως άκαυστοι υδρογονάνθρακες, μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου και σωματίδια) και τον Energy Efficiency Index ή Δείκτη Ενεργειακής απόδοσης (μετρά την απόδοση με την οποία η ενέργεια μετατρέπεται σε κίνηση). Ο μέσος όρος των δύο καθορίζει τον αριθμό των αστεριών που θα πάρει ένα αυτοκίνητο. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τον τρόπο αξιολόγησης, καθώς και την πρώτη σειρά δοκιμών στην προηγούμενη δημοσίευσή μας

Όπως είπαμε, ο Green NCAP αυτή τη φορά δοκίμασε πέντε αυτοκίνητα. Εκτός από το Leaf λοιπόν, η δοκιμή περιέλαβε το Audi A4 Avant g-tron (φυσικό αέριο), το βενζινοκίνητο της υφιστάμενης εμπορικά γενιάς Opel Corsa και δύο ντίζελ, τη Mercedes-Benz C 220 d 4MATIC και το Renault Scénic dCi 150.

Όλα τους, με εξαίρεση το Corsa (τέσσερα αστέρια), πέτυχαν την ίδια βαθμολογία: Τρία αστέρια. Αυτό σημαίνει ότι, όπως αναφέρει ο Green NCAP, παρόλο που είναι εξοπλισμένα με τα στάνταρ συστήματα μείωσης των εκπομπών και τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου, δεν ξεπερνούν τους ανταγωνιστές τους.

Η πολύ χαμηλή βαθμολογία οφείλεται κατά κύριο λόγο στη χαμηλή επίδοσή τους στον Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης. 

Το έργο που κάνει ο Green NCAP σήμερα οδηγεί ισχυρά προς μια κατεύθυνση που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα οχήματα. Με άλλα λόγια, σε ένα μέσο-μακρυπρόθεσμο μέλλον, η βαθμολογία κάθε μοντέλου θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά μιας βάσης δεδομένων που θα περιέχει πληροφορίες για την αποδοτικότητα οποιουδήποτε τύπο αυτοκινήτου και σε όλους τους τύπους κινητήριων συστημάτων.

 

node/39969

VW: Δωρεάν φόρτιση για τρία χρόνια στις ΗΠΑ σε όσους αγοράσουν το ID.4

Αύριο η επίσημη αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού SUV της VW. 

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

VW: Δωρεάν φόρτιση για τρία χρόνια στις ΗΠΑ σε όσους αγοράσουν το ID.4

Με την επίσημη αποκάλυψη του ηλεκτρικού SUV της VW, του ID.4 να είναι προγραμματισμένη για αύριο, η VW στις ΗΠΑ ξεκίνησε ήδη τις προωθητικές ενέργειες για να μεπι όσο πιο δυναμικά γίνεται στην αγορά. 
Έτσι ανακοίνωσε ότι όσοι αγοράσουν το ID.4 θα μπορούν να έχουν για τρία χρόνια δωρεάν φόρτιση στο δίκτυο ταχυφορτιστών της Electrify America.

Η ιδέα δεν γεννήθηκε από «λευκό χαρτί», καθώς κάτι αντίστοιχο είχε κάνει πριν από χρόνια και η Tesla. 
Το δίκτυο της Electrify America μετρά περίπου 2.000 ταχυφορτιστές, εγκατεστημένους σε 470 επιλεγμένα σημεία ανά τη χώρα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 
Στο πλαίσιο μάλιστα της επέκτασης του δικτύου, υπολογίζεται πως ως τον Δεκέμβριο του 2021 ο αριθμός των ταχυφορτιστών παρέχουν τη δυνατότητα φόρτισης έως και 350 kW), θα έχει ανέβει στους 3.000 και πλέον θα καλύπτονται 800 διαφορετικά σημεία.

Η ενέργεια αυτή της VW έρχεται και ως μέρος μιας συμφωνίας της εταιρείας με τις ΗΠΑ για να αντισταθμιστούν οι συνέπειες του dieselgate στην αμερικανική αγορά. Η  Electrify America έχει κάνει συμφωνίες και με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να φορτίζουν τα ηελκτρικά τους μοντέλα. 

node/39968

Volkswagen ID.4: Αύριο η επίσημη πρεμιέρα

Το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen με το όνομα ID.4 βρίσκεται προ των πυλών.

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Volkswagen ID.4: Αύριο η επίσημη πρεμιέρα

H πρεμιέρα του Volkswagen ID.4 είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, και η γερμανική φίρμα μας προετοιμάζει με δύο ακόμα teaser που μας δείχνουν τα εμπρός και πίσω φώτα του ηλεκτρικού SUV. Να θυμίσουμε πως η Volkswagen έχει ήδη δημοσιεύσει εικόνα από το εσωτερικό του ID.4 ενώ έχουμε δει και ολόκληρο το αμάξωμα χωρίς καμουφλάζ σε παλιότερη διαρροή εικόνων από την Κίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διαρροή: Νέο ηλεκτρικό VW ID.4

Τα εμπρός φώτα θυμίζουν σε σχεδιασμό το συγγενικό ID.3 και ενώνονται με μια λωρίδα LED που διατρέχει τη γρίλια. Ενσωματώνουν την τεχνολογία IQ Light ενώ προαιρετικά διατίθενται και τα IQ LED Matrix με 11 ξεχωριστά στοιχεία LED. 

Πίσω, τα φώτα έχουν τρισδιάστατα γραφικά LED τα οποία ανάβουν και σβήνουν σε σχηματισμούς κατά την εκκίνηση του οχήματος, ενώ και αυτά ενώνονται μεταξύ τους με λωρίδα LED.

VW ID4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ VW: Πρόβλεψη πώλησης 500.000 ID.4 μέχρι το 2025

Παρότι ανήκει στην κατηγορία των SUV, το αεροδυναμικό αμάξωμα του ID.4 του χαρίζει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.28 cd συμβάλλοντας στην ηλεκτρική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 km (WLTP) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Η πλατφόρμα MEB είναι κοινή με το ID.3 όμως οι διαστάσεις είναι αυξημένες προσφέροντας καλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Η παραγωγή του ID.4 έχει ξεκινήσει ήδη στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία, ύστερα από επένδυση 1,2 δισ. ευρώ για να φιλοξενήσει την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Wolfsburg. 

Περισσότερα για το Volkswagen ID.4 θα γνωρίζουμε αύριο μετά από την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου που όπως προστάζουν τα σημεία των καιρών θα γίνει διαδικτυακά.