GP Καναδά: Πλεονέκτημα σε όσους με μεγάλη τελική ταχύτητα [video]

GP Καναδά: Πλεονέκτημα σε όσους με μεγάλη τελική ταχύτητα [video]

Με αναβαθμισμένους κινητήρες της Renault θα εμφανιστεί η Red Bull.

Ο αγώνας στο νησάκι της Παναγίας (Ile Notre Dame) στο Μόντρεαλ του Καναδά έγινε για πρώτη φορά το 1978 και το 1982 η πίστα (σιρκουί επί της ουσίας) πήρε το όνομα του Gilles Villeneuve.
Πρόκειται για ένα τεχνητό νησάκι που φιλοξενεί έναν από τους πλέον συναρπαστικούς και απρόβλεπτους – όπως έχει αποδείξει η ιστορία – αγώνες της F1.

Πολλοί είναι οι οδηγοί που έχουν πανηγυρίσει την παρθενική τους νίκη στο μήκους 4,361 km σιρκουί (συνολικά 70 γύρους μετρά ο αγώνας), όπως οι Jean Alesi (1995),  Lewis Hamilton (2007), Robert Kubica (2008) και Daniel Ricciardo (2014). Μάλιστα ο Πολωνός θα έχει να θυμάται πέρα από τη νίκη έχει να θυμάται και ένα φοβερό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα χρόνο πριν.

Ο Καναδάς όμως δεν έχει να θυμάται μόνον το ατύχημα του Kubica, καθώς οι Jacques Villeneuve, Jenson Button, Juan Pablo Montoya, Michael Schumacher και Sebastian Vettel, έχουν δοκιμάσει την... αντοχή του περίφημου «τοίχου των πρωταθλητών», στην έξοδο του τελευταίο σικέιν.

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα και τα χαρακτηριστικά της πίστας, φαίνεται ότι τα μονοθέσια με μεγάλες τελικές ταχύτητες είναι αυτά που ευνοούνται περισσότερο και έτσι Mercedes και Ferrari αναμένεται να κονταροχτυπηθούν τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα, χωρίς να υποτιμούμε τις Red Bull που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν την έκπληξη ανά πάσα στιγμή.

Βέβαια οι «ταύροι» θα έχουν ένα δύσκολο έργο, αφού ο Ricciardo απειλείται με ποινή θέσεων στο grid εξαιτίας του προβλήματος που είχε στο Μονακό. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Renault θα έχει φέρει αναβαθμισμένους κινητήρες στο Μόντρεαλ, οπότε περιμένουμε να δούμε και διαφορετικές επιδόσεις.

Όλα αυτά θα αρχίσουν να αποτυπώνονται στο χαρτί από τα ελεύθερα δοκιμαστικά, την ώρα που στις πιο πίσω ομάδες, Haas και Force India αναμένεται να συμπληρώσουν τις θέσεις στη δεκάδα με δεδομένο ότι McLaren και Renault εμφανίζονται ασθενέστερες.
Για τους λάτρεις των στατιστικών να σημειώσουμε πως τις περισσότερες νίκες στον Καναδά σε επίπεδο οδηγών τις έχει ο Michael Schumacher (7), ενώ στους κατασκευαστές Ferrari και McLaren μετρούν από 13 νίκες η καθεμία.
Πέρυσι η Mercedes είχε κάνει το «1-2» με Hamilton και Bottas, με το βάθρο να συμπληρώνει ο Ricciardo.

Το πρόγραμμα του αγώνα

Παρασκευή 8 Ιουνίου
FP1: 17:00-18:30
FP2: 21:00-22:30

Σάββατο 9 Ιουνίου
FP3: 18:00-19:00
Κατατακτήριες: 21:00-22:00

Κυριακή 10 Ιουνίου
Αγώνας: 21:10

Δείτε ένα βίντεο από τις… επαφές στον «τοίχο των πρωταθλητών».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube