Ποινή θέσεων στο grid του Καναδά θα έχει ο Ricciardo

Ποινή θέσεων στο grid του Καναδά θα έχει ο Ricciardo

Εξαιτίας του προβλήματος στο MGU-K που αντιμετώπισε στο Μονακό.

Ο Adrian Newey αποκάλυψε ότι ο Daniel Ricciardo θα αναγκαστεί να πάρει ποινή θέσεων στο grid του καναδικού Grand Prix της Formula 1 μετά το πρόβλημα του MGU-K στο Μονακό.

Ο Ricciardo κέρδισε το Grand Prix του Μονακό τον περασμένο μήνα παρά το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ενώ ορισμένες πηγές στην αρχή έλεγαν ότι η μονάδα MGU-K θα μπορούσε να σωθεί, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Με δεδομένο χρησιμοποίησε μια δεύτερη πλήρη μονάδα ισχύος στην Κίνα, η χρήση ενός τρίτου MGU-K θα συνεπάγεται αυτόματα ποινή 10 θέσεων στον Καναδά.
Ωστόσο ακόμη στη Red Bull δεν ξέρουν τι είναι αυτό που χρήζει αντικατάστασης και τι όχι.
Χαρακτηριστικά ο Newey είπε πως «σίγουρα θα έχουμε μια ποινή στον Καναδά, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε ποια θα είναι ακριβώς. Ένας παράγοντας είναι αν η μπαταρία είναι κατεστραμμένη ή όχι και περιμένουμε τη Renault να μας πει τι θα αντιμετωπίσουμε».

Να σημειώσουμε εδώ πως η Renault θα φέρει ένα νέο πακέτο αναβάθμισης που θα επικεντρώνεται στον V6 κινητήρα. Η Renault πάντως φέρεται να έχει δηλώσει πως δεν είναι πεπεισμένη ότι το νέο αυτό πακέτο θα ήταν καλό να χρησιμοποιηθεί από όλα τα μονοθέσια που χρησιμοποιούν τους κινητήρες της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube