node/35587

GP Καναδά: Η Ferrari θα ασκήσει έφεση για την ποινή του Vettel

Η Scuderia έχει 96 ώρες προθεσμία - Άγνωστο αν η FIA κάνει αποδεκτή την έφεση.

Η Ferrari έκανε γνωστό πως έχει ενημερώσει τη FIA για την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που τιμώρησε τον Vettel με 5 δευτερόλεπτα ποινής στο Grand Prix του Καναδά, με αποτέλεσμα η νίκη να πάει στον Hamilton.

Η Ferrari υποστηρίζει ότι ο Vettel δεν επέστρεψε στην πίστα με «ανασφαλή τρόπο», ούτε έκλεισε τον Hamilton στην προσπάθειά του να επαναφέρει το μονοθέσιο στο  δρόμο μετά την έξοδο στο γρασίδι.
Η Ferrari έχει στη διάθεσή της 96 ώρες για να συγκεντρώσει όποια στοιχεία κατά την κρίση της αποδεικνύουν την «αθωότητα» του Vettel και να τα προσκομίσει ενώπιον του Εφετείου της FIA.

Παρόλα αυτά, το δικαστήριο μπορεί να μην μπει στην ουσία της υπόθεσης και να απορρίψει την έφεση ως απαράδεκτη. Και αυτό διότι με βάση τους κανονισμούς της FIA, οι ποινές εντός αγώνα, όπως αυτή που επιβλήθηκε στο Vettel, είναι μεταξύ των ποινών που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο προσφυγής.

node/39056

Η Ferrari αναβιώνει το «C'etait un Rendez-Vouz» του Claude Lelouch [video]

Δείτε το αρχικό φιλμ και φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα του νέου, με τον Leclerc στο τιμόνι μιας Ferrari SF90 Stradale.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η Ferrari αναβιώνει το «C'etait un Rendez-Vouz» του Claude Lelouch [video]

To 1976, ένα Κυριακάτικο πρωινό, ο διάσημος σκηνοθέτης  Claude Lelouch γύρισε στους άδειους δρόμους του Παρισιού ένα οκτάλεπτης διάρκειας φιλμ με τίτλο «C'etait un Rendez-Vouz» (Ήταν ένα ραντεβού). Στο φιλμ φαίνεται ένα αυτοκίνητο να διασχίζει με μεγάλη ταχύτητα τους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας αδιαφορώντας για όλους τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Αυτό το φιλμ θέλει να αναβιώσει ο σκηνοθέτης με τη συνεργασία της Ferrari και κάπως έτσι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στους δρόμους του Μονακό (όπου κανονικά θα γινόταν το GP της Formula1) βρέθηκε ο Charles Leclerc μαζί με τον Claude Lelouch και ένα πολυπληθές συνεργείο, να μαγνητοσκοπούν σκήνες από το "Le Grand Date", όπως θα ονομάζεται η αναβίωση του κλασικού φίλμ. 


Για τις ανάγκες της αναβίωσης χρησιμοποιήθηκε μια Ferrari SF90 Stradale, σε αντίθεση με το αρχικό φιλμ στο οποίο είχε χρησιμοποιηθεί μια  Mercedes 450 SEL. Σε εκείνο το αρχικό φιλμ, ο Claude Lelouch λέγεται πως είχε μοντάρει τον ήχο έτσι ώστε αντί για τον κινητήρα της Mercedes να ακούγεται αυτός του V12 κινητήρα της δικής του Ferrari 275 GTB. 

lec

Η νέα ταινία θα προβληθεί στις 13 Ιουνίου και τα γυρίσματα παραβρέθηκαν εκτός από τον Γάλλο σκηνοθέτη Claude Lelouch, ο πρίγκιπας Albert II του Μονακό, ο πρόεδρος της Ferrari John Elkann, οι πρίγκιπες Andrea Casiraghi και Pierre Casiraghi με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Beatrice Borromeo.

lecr

Για τις ανάγκες του γυρίσματος οι δρόμοι του Μονακό άδεισαν και παράλληλα επιστρατεύτηκαν πολλοί από τους κριτές του Automobile Club de Monaco για να βοηθήσουν με την εμπειρία τους στην ολοκλήρωση του γυρίσματος. Η Ferrari ανακοίνωσε ότι στην κλασσική διαδρομή του GP, ο Leclerc με την SF90 Stradale πέτυχε ταχύτητες της τάξης των 240 km/h. Ο Μοναγάσκος οδηγός της Scuderia είχε ελάχιστους θεατές, καθώς η πανδημία έχει περιορίσει τα ταξίδια και έτσι λιγοστοί κάτοικοι απο τα μπαλκόνια και τους δρόμους του Πριγκιπάτου, ήταν οι «τυχεροί» θεατές των γυρισμάτων. 

leclerc

Ο Charles Leclerc δήλωσε πως ήταν μια καταπληκτική μέρα και βέβαια μια εξαιρετική εμπειρία στο τιμόνι της SF90 Stradale, την ώρα που η Ferrari επισήμως δήλωσε ότι η μαγνητοσκόπηση της νέας ταινίας μικρού μήκους, στέλνει «ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σηματοδότησε ένα πρώτο βήμα προς την επιστροφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της ταινίας και της κοινωνικής ζωής».

node/39009

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Η Fanny Flutters Racing Team, επίσημος αντιπρόσωπος των U.S. Legend Cars, εισβάλλει και στο χώρο του sim racing.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Τα Legend Cars και virtual στα Μέγαρα [video]

Μπορεί να υπήρξε μια απραγία στο motorsport παγκοσμίως λόγω του CoViD-19, όμως η Fanny Flutters Racing Team δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια στα pits.

Τηρώντας μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο του PICK PATRAS, η επίσημη αντιπροσωπεία των U.S. Legend Cars στην Ελλάδα έφερε τα μικρά αλλά απολαυστικά αμερικανικά μονοθέσια όσο πιο κοντά γίνεται στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα από την πλατφόρμα του sim racing. Για να μπορούν να πάρουν όλοι μια γεύση από την εμπειρία που είχαμε κι εμείς, οδηγώντας ένα Legend στα Μέγαρα [video].

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jordan O’Brien, που το 2019 είχε αγωνιστεί με ένα Legend Car σε HTTC στα Μέγαρα, δοκίμασε το αποτέλεσμα και ενθουσιάστηκε από το πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι, σε σχέση με άλλες πλατφόρμες και αγώνες.

Σήμερα, μπορεί ο καθένας να μπει και να αγωνιστεί σε εικονικούς αγώνες του U.S. Legend Cars International στις ελληνικές πίστες –και όχι μόνο– βιώνοντας έτσι την Fanny Flutters e-Experience! Οι αγώνες πραγματοποιούνται στην πλατφόρμα του δημοφιλούς εξομοιωτή Assetto Corsa, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι αντίστοιχες ακαδημίες.

Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση, πριν μάθετε περισσότερα στη σελίδα των Fanny Flutters: