GP Βελγίου: Παρθενική νίκη για τον Charles Leclerc αφιερωμένη στον Anthoine Hubert

GP Βελγίου: Παρθενική νίκη για τον Charles Leclerc αφιερωμένη στον Anthoine Hubert

Σε βαρύ κλίμα ο αγώνας - Ο Μοναγάσκος δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει όσο θα ήθελε την πρώτη του νίκη στην F1.

Eίναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Από τη μια είναι μια στιγμή που περίμενα σε όλη μου τη ζωή και από την άλλη δεν μπορώ να χαρώ γιατί ο Anthoine Hubert ήταν ένας φίλος, ένας άνθρωπος που είχαμε αγωνιστεί μαζί και είχαμε περάσει στιγμές μαζί. Έτσι την πρώτη μου νίκη την αφιερώνω σε αυτόν. 

chr
O Charles Leclerc με τη μητέρα του αδικοχαμένου φίλου του Anthoine Hubert, στη μνήμη του οποίου αφιέρωσε την πρώτη του νική στη Formula1.

Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Charles Leclerc αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα στο Spa, ενός αγώνα που έγινε σε βαρύ κλίμα εξαιτίας του τραγικού χθεσινού δυστυχήματος στην F2 στο οποίο βρήκε το θάνατο ο Anthoine Hubert. Στη μνήμη του 23χρονου οδηγού πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή, ενώ όλοι εμφανίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο. 

Aπό την πλευρά τους, οι φίλοι της F1 σηκώθηκαν όλοι όρθιοι και χειροκροτούσαν επί ένα λεπτό, στον 19ο γύρο του αγώνα, σε μια συμβολική κίνηση στη μνήμη του 23χρονου οδηγού, αφού αυτός αγωνίζονταν με τον αριθμό "19". 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκοτώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα [video]

Στον αγώνα αυτόν καθαυτόν η Ferrari πέτυχε μια νίκη που την ήθελε όσο τίποτε άλλο, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι είχε τις δύο πρώτες θέσεις στη σειρά εκκίνησης. Έτσι ενώ ο Leclerc πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, ο Vettel δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Την ίδια στιγμή η Mercedes πέτυχε το καλύτερο δυνατό γι΄αυτήν αποτέλεσμα με τους Hamilton και Bottas να συμπληρώνουν το βάθρο. Μάλιστα, αν ο αγώνας είχε μερικούς γύρους ακόμη, ο Βρετανός θα είχε περάσει τον Μονεγάσκο, καθώς η Mercedes με τη μέση γόμα μετά το μισό του αγώνα μεταμορφώθηκε και έγινε εξαιρετικά ανταγωνιστική, την ώρα που η Ferrari έχανε συνεχώς χρόνο. 

Στους άτυχους της ημέρας ο Verstappen που στην εκκίνηση είχε μια επαφή με τον Kimi Raikkonen με αποτέλεσμα να πληγωθεί η ανάρτηση της Red Bull και να καταρρεύσει λίγο μετά την Eau Rouge με τον Ολλανδό να μην ολοκληρώνει ούτε ένα γύρο. 

Το περιστατικό αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, αλλά στο μεταξύ ο Vettel που στην εκκίνηση είχε χάσει μια θέση από τον Hamilton την ξαναπήρε πίσω. Έτσι όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε από την πίστα οι τέσσερις πρώτοι ήταν με τη σειρά με την οποία ξεκίνησαν, ενώ στο μεταξύ είχε εγκαταλείψει και ο Sainz. 

H Mercedes προσπαθούσε να πιέσει, αλλά η Ferrari ήταν σαφώς πιο δυνατή με το γερμανικό μονοθέσιο να κερδίζει λίγο (αλλά όχι αρκετά) μόνον στο δεύτερο κομμάτι της πίστας. Όλα άλλαξαν όταν ο Vettel μπήκε πρώτος στα πιτ για να βάλει τη μέση γόμα στον 15ο γύρο. Ο Hamilton άρχισε να πιέζει για να κάνει και αυτός το δικό του πιτ-στοπ με τον Vettel να κινείται πιο γρήγορα από όλους. Στον 21o γύρο ο Leclerc έβαλε τη μέση γόμα και ακολούθησε ο Hamilton και ο Bottas. Ο Leclerc ήταν πιο γρήγορος μετά την αλλαγή ελαστικών από τον Vettel με τη Ferrari να δίνει εντολή στον Γερμανό να δώσει τη θέση του στον Μονεγάσκο, όπως και έγινες, ενώ ο Hamilton πίεζε και τελικά πέρασε τον Vettel  που παραπονιόταν για μεγάλη φθορά στα ελαστικά του. 

Στο σημείο εκείνο η διαφορά του Hamilton από τον Leclerc ήταν στα 6,6” και έμεναν 12 γύροι για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τη Mercedes να μειώνει συνεχώς τη διαφορά αλλά τελικά να μην καταφέρνει να περάσει μπροστά. Στο μεταξύ ο Vettel ξαναμπήκε στα πιτ για να βάλει μαλακή γόμα και έτσι έχασε και την τρίτη θέση από τον Bottas. 

Ατυχος της ημέρας ο Norris που εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο ενώ είχε κάνει έναν πολύ καλό αγώνα και ήταν 5ος, θέση που πήρε ο Albon, που και αυτός έκανε έναν πολύ ωραίο αγώνα έχοντας ξεκινήσει από την 17η θέση. 

Το ραντεβού της F1  ανανεώνεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο, στον ναό της ταχύτητας, την πίστα της Monza στην Ιταλία, όπου οι φίλοι της Ferrari θέλουν να πανηγυρίσουν μια εντός έδρας νίκη. 

POSDRIVERCARLAPSGAP
1Charles LeclercFerrari441h23m45.710s
2Lewis HamiltonMercedes440.981s
3Valtteri BottasMercedes4412.585s
4Sebastian VettelFerrari4426.422s
5Alexander AlbonRed Bull/Honda441m21.325s
6Sergio PerezRacing Point/Mercedes441m24.448s
7Daniil KvyatToro Rosso/Honda441m29.657s
8Nico HulkenbergRenault441m46.639s
9Pierre GaslyToro Rosso/Honda441m49.168s
10Lance StrollRacing Point/Mercedes441m49.838s
11Lando NorrisMcLaren/Renault43Not running
12Kevin MagnussenHaas/Ferrari431 Lap
13Romain GrosjeanHaas/Ferrari431 Lap
14Daniel RicciardoRenault431 Lap
15George RussellWilliams/Mercedes431 Lap
16Kimi RaikkonenAlfa Romeo/Ferrari431 Lap
17Robert KubicaWilliams/Mercedes431 Lap

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube