GP Αυστρίας: O Leclerc ταχύτερος στο FP2

GP Αυστρίας: O Leclerc ταχύτερος στο FP2

Bottas και Verstappen κατέστρεψαν τα μονοθέσιά τους

Ανατροπή στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην Αυστρία με τον Leclerc να κάνει τον καλύτερο χρόνο και τους Bottas και Verstappen να έχουν από μια πολύ άσχημη έξοδο. 
Πρώτος ο Verstappen ήταν αυτός που έχασε τον έλεγχο της Red Bull στην τελευταία στροφή της πίστας περίπου 35 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο μονοθέσιό του. Ο Ολλανδός εκείνη τη στιγμή οδηγούσε έχοντας επιλέξει τη μεσαία γόμα. 

bot

Η διαδικασία διακόπηκε για να μεταφερθεί εκτός πίστας η RB15, αλλά σχεδόν αμέσως μετά ο Bottas ήταν αυτός που σημάδεψε τις μπαριέρες. Η ζημιά - ειδικά εμπρός - στη Mercedes είναι πολύ μεγάλη. Μάλιστα ο ίδιος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο ιατρικό κέντρο της πίστας αλλά διαπιστώθηκε πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα και βγήκε... ελεύθερος ιατρού. 

Τη στιγμή του είχε και ο Vettel αλλά ευτυχώς δίχως άλλα επακόλουθα όταν έχασε και αυτός τον έλεγχο της Ferrari, αλλά κατάφερε να αποφύγει τον τοίχο. 

Κάπως έτσι ο Μονεγάσκος ήταν αυτός που έκανε τον καλύτερο χρόνο, ενώ ο Bottas είχε προλάβει στους 12 γύρους που έκανε συνολικά και είχε γράψει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο πριν την καταστροφή. 
Στην τρίτη θέση ο Gasly και στην τέταρτη ο Hamilton, με τον Sainz να έχει βρει ρυθμό με τη McLaren και να γράφει την 5η καλύτερη επιδοση.
Και ενώ και η Haas έδειχνε να έχει βρει και αυτή τα πατήματά της η Renault φαινόταν να ταλαιπωρείται από πολλά προβλήματα και να «εγκλωβίζεται» στις πίσω θέσεις. 

fp
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube