GP Abu Dhabi: Οι δύο Red Bull ταχύτερες στο FP1

GP Abu Dhabi: Οι δύο Red Bull ταχύτερες στο FP1

Στην 7η και 8η θέση οι δύο Ferrari με Κimi και Vettel αντίστοιχα.

Vertsappen και Ricciardo έκαναν τους καλύτερους χρόνους στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στη Yas Marina του Abu Dhabi, με τον Ολλανδό να είναι ταχύτερος κατά 0,454’’ από τον ομόσταυλό του, χρησιμοποιώντας την hypersoft γόμα.

Ακολούθησαν οι δύο Mercedes με τους Bottas και Hamilton, αλλά με σημαντική διαφορά, αφού ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν 1,052" πιο αργός από τον πρωτοπόρο. Οι οδηγοί της Mercedes χρησιμοποίησαν στο δεύτερο μισό και την πιο σκληρή από τις διαθέσιμες γόμες.

Ευχάριστη έκπληξη ο Ocon που έφερε την Force India στην πέμπτη θέση εμπρός από την Haas του Magnussen με την καλύτερη θέση της Ferrari να είναι η 7η με τον Raikkonen που βρέθηκε εμπρός από τον Vettel. Πάντως και οι Ferrari έκαναν μία μόνο προσπάθεια με τα hypersoft λάστιχα, αντί για τις δύο των Red Bull.

Στο FP1 για την ομάδα της Williams πήρε μέρος και ο Kubica ο οποίος από του χρόνου θα οδηγεί ένα από τα μονοθέσιά της. Ο Πολωνός έκανε 25 γύρους και τον χειρότερο χρόνο από όλους, αλλά είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει πως δεν θα ακολουθούσε το ρυθμό των υπολοίπων για να κάνει χρόνους, αλλά θα έκανε γύρους εξοικείωσης με το μονοθέσιο και εξέλιξής του εν όψει 2019..

ha


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton εμφανίστηκε με τον αριθμό «1» στο μονοθέσιό του για να γιορτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και με νέο κράνος σε χρυσαφί απόχρωση.

ab

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube