GP Abu Dhabi: Η νίκη στον Hamilton το χειροκρότημα στον Alonso [video]

GP Abu Dhabi: Η νίκη στον Hamilton το χειροκρότημα στον Alonso [video]

Γεμάτος συναίσθημα και συγκίνηση ο αποχαιρετισμός στον Ισπανό οδηγό. 

Αν δεν είχες δει τον αγώνα και άνοιγες την τηλεόραση λίγο μετά την πτώση της καρό σημαίας μπορεί και να νόμιζες πως ο νικητής του αγώνα στη Yas Marina ήταν ένας γνώριμος από παλιά, ο Fernando Alonso. 

Aυτός που τον πήγαιναν τιμητική συνοδεία οι Hamilton και Vettel και που οι θεατές χειροκροτούσαν πιο πολύ από όλους. Ήταν ο τελευταίος αγώνας του Ισπανού στην F1 που έκλεισε μια λαμπρή καριέρα στις πίστες. Δίκαιο το χειροκρότημα και ακόμη πιο δίκαια και συγκινητικά όσα οι Hamilton με Vettel είπαν γι΄αυτόν στις δηλώσεις τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον αγώνα αυτόν καθαυτόν αλλά και τη μάχη που είχαν οι δύο τους όλη τη χρονιά.  Μια μάχη που και οι δύο, τώρα που η χρονιά τελείωσε, φρόντισαν να διανθίσουν με τα κολακευτικότερα σχόλια ο ένας για τον άλλον πριν ανέβουν στον πρώτο και δεύτερο σκαλί του βάθρου αντίστοιχα και πριν δώσουν την υπόσχεση ότι του χρόνου θα έχουν ακόμη πιο όμορφες μάχες. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Max Verstappen.

Γενικά ο αγώνας αυτός, εκεί στο Abu Dhabi ήταν μια γιορτή όμορφη και κρίμα που ο Kimi εγκατέλειψε νωρίς και δεν είδε την καριέρα του στη Ferrari να ολοκληρώνεται με έναν πιο όμορφο τρόπο, όπως του άξιζε άλλωστε. 

hul

Κατά τα λοιπά όλα κύλησαν ήσυχα αν και στην αρχή είδαμε το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει πολύ γρήγορα στην πίστα όταν στη μάχη που είχαν ο Grosjean με τον Hulkenberg ο Γάλλος χτύπησε τον δεξί πίσω τροχό της Renault μα αποτέλεσμα το μονοθέσιο του Γερμανού να αναποδογυρίσει και αυτός να μείνει για λίγο εγκλωβισμένος μέσα σε αυτό, έως ότου οι κριτές το επαναφέρουν στη σωστή θέση για να μπορέσει να βγει. Μπορεί το Halo να σώζει από άλλες καταστάσεις αλλά στην προκειμένη περίπτωση απποδείχθηκε ότι λειτουργεί σαν εμπόδιο στον οδηγό που θέλει να “αποδράσει” μέσα από ένα μονοθέσιο που θα βρεθεί στη θέση που βρέθηκε ο Hulkenberg. 

Λίγο αργότερο, στον 7ο μόλις γύρο, το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανίστηκε και πάλι με τον Raikkonen να έχει μείνει στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού με πρόβλημα στα ηλεκτρικά της μονάδας ισχύος. Ο αγώνας επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς δύο γύρους μετά, με τον Hamilton να έχει ήδη μπει στα πιτ και να έχει αλλάξει λάστιχα για να πάει με αυτά μέχρι το τέλος. 

Στη συνέχεια οι όποιες ανακατατάξεις στην κορυφή ήρθαν σαν φυσικό επακόλουθο των πιτ στοπ που έκαναν οι οδηγοί με μια μικρή μάχη ανάμεσα σε Hamilton και Verstappen που δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Ετσι οι πιο ενδιαφέρουσες μονομαχίες ήταν στις πιο πίσω θέσεις με πιο ενδιαφέρουσα αυτήν των Vandoorne, Ocon και Grosjean, ενώ αυτή που κράτησε σχεδόν ως το τέλος ήταν  αυτή για την 7η θέση, ανάμεσα σε Leclerc και Perez, με τον Leclerc να επικρατεί στο τέλος.

Κάπως έτσι η καρό σημαία βρήκε τον Hamilton να πανηγυρίζει την 10η φετινή του νίκη με τον Vettel δεύτερο και τον Verstappen τρίτο. Τα υπόλοιπα είναι θέμα στατιστικής και αριθμών που μικρή πλέον σημασία έχουν, αφού ο Βρετανός και η Mercedes είχαν καπαρώσει τους τίτλους για το 2018 πολύ πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος. 

Ετσι γυρίζουμε πάλι από εκεί από όπους ξεκινήσαμε: Στον Fernando Alonso, αυτόν τον εξαιρετικό οδηγό που μπορεί να μην διακρίθηκε φέτος αλλά η απουσία του θα είναι αισθητή του χρόνου. Δεν έχει γιατί. Είναι αυτό που είπε ο Briatore: Η Formula1 χωρίς τον Alonso είναι όπως η  Real δίχως τον Ronaldo. Tόσο απλά! 

Αγωνιστικό ραντεβού λοιπόν στις 17 Μαρτίου 2019 στην Αυστραλία.

POSDRIVERCARLAPSGAP
1Lewis HamiltonMercedes551h39m40.382s
2Sebastian VettelFerrari552.581s
3Max VerstappenRed Bull/Renault5512.706s
4Daniel RicciardoRed Bull/Renault5515.379s
5Valtteri BottasMercedes5547.957s
6Carlos SainzRenault551m12.548s
7Charles LeclercSauber/Ferrari551m30.789s
8Sergio PerezForce India/Mercedes551m31.275s
9Romain GrosjeanHaas/Ferrari541 Lap
10Kevin MagnussenHaas/Ferrari541 Lap
11Fernando AlonsoMcLaren/Renault541 Lap
12Brendon HartleyToro Rosso/Honda541 Lap
13Lance StrollWilliams/Mercedes541 Lap
14Stoffel VandoorneMcLaren/Renault541 Lap
15Sergey SirotkinWilliams/Mercedes541 Lap
-Pierre GaslyToro Rosso/Honda46Retirement
-Esteban OconForce India/Mercedes44Retirement
-Marcus EricssonSauber/Ferrari24Retirement
-Kimi RaikkonenFerrari6Retirement
-Nico HulkenbergRenault0Collision

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube