Γαλαζοαίματη Mercedes-Benz 280s δημοπρατείται

Γαλαζοαίματη Mercedes-Benz 280s δημοπρατείται

Βασιλικής προελεύσεως Mercedes-Benz 280s αναζητεί το νέο της σπίτι, το οποίο μπορεί να μην και…παλάτι.

Mercedes-Benz

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο αυτοκίνητα βασιλέων να πωλούνται, πόσο μάλλον σε δημοπρασίες.  Αυτή η Mercedes-Benz 280S του 1973 αποτελεί όμως την εξαίρεση.

Μέχρι πρότινος άνηκε στον βασιλιά Carl XVI Gustaf της Σουηδίας. Βγαίνει όμως στο σφυρί μέσω της Bilweb Auctions, με την τιμή της να αναμένεται να αγγίξει τις 13.000 ευρώ. Το 1973, τη χρονιά που ο βασιλιάς Carl XVI Gustaf αγόρασε τη Mercedes- Benz 280s ανέβηκε στον θρόνο της πανέμορφης σκανδιναβικής χώρας.

O inline six κινητήρας 2,8 lt της Mercedes-Benz ήταν ικανός να αποδίδει 160 PS

Mercedes-Benz

Εύλογα λοιπόν θα περίμενε κανείς, ότι η εν λόγω Mercedes θα ήταν εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σύμφωνα πάντα με την εποχή της. Στην πραγματικότητα όμως μιλάμε για τη βασική έκδοση του μοντέλου, το οποίο βρισκόταν στη βάση της γκάμας της S-Class τη δεκαετία του 1970.

Εξοπλίζεται με έναν 6κύλινδρο σειριακό κινητήρα (inline six) 2,8 lt με καρμπυρατέρ Solex. Η συνολική απόδοση του κινητήρα αγγίζει τους 160 PS με την ισχύ να διοχετεύεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων.

Για τουλάχιστον μια εξαετία, η Mercedes-Benz 280s ήταν παρκαρισμένη στο γκαράζ του σουηδικού παλατιού (1973-1979). Υπάρχουν βέβαια αρχεία συντήρησης και από το 1983. Το αυτοκίνητο μοιάζει σε γενικές γραμμές να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όντας αρκετά προσεγμένο. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες μικροφθορές, οι οποίες όμως κάλλιστα μπορούν να επισκευαστούν και να φέρουν και πάλι την κλασικής ομορφιάς Mercedes σε κατάσταση…κουτιού. Η ένδειξη του χιλιομετρητή στο κοντέρ είναι σταματημένη στα 332.619 km, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο βασιλιάς ευχαριστήθηκε αρκετά το αυτοκίνητό του.

Mercedes Benz

Σύμφωνα πάντως με την αγγελία, η εταιρεία Bilweb Auctions διαβεβαιώνει πως τα μηχανολογικά μέρη του αυτοκινήτου βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και ο κινητήρας εκκινεί εύκολα, χωρίς δυσκολίες και σκορτσαρίσματα.

Η παραγωγή της συγκεκριμένης γενιάς της S-Class διήρκησε από το 1972 μέχρι το 1979. Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως κατασκεύασε 473.035 μονάδες στο εργοστάσιό της Sindelfingen της Γερμανίας. Δεν τον λες και μικρό αριθμό για τα επτά χρόνια της παραγωγής του μοντέλου.

Mercedes Benz

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube