GAC Aion S: Premium ηλεκτρική μπερλίνα κόντρα στην Tesla

GAC Aion S: Premium ηλεκτρική μπερλίνα κόντρα στην Tesla

Με λανσάρισμα στο Auto Guangzhou 2018 και εμπορική διάθεση από το 2019 στην κινεζική αγορά, το GAC Aion S εκπέμπει σαφώς ότι θέλει αντιμετωπίσει την Tesla στην κατηγορία της premium ηλεκτρικής μπερλίνας.

Σχεδόν άγνωστη στην Ευρώπη, η GAC είναι ένα από τα μεγάλα αυτοκίνητα της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, η Guangzhou Automobiles Cie (GAC) έχει ήδη ένα 100% ηλεκτρικό SUV στο ενεργητικό της, το G3, και θα ολοκληρώσει τη γκάμα της το επόμενο έτος με το Aion S, μια ηλεκτρική μπερλίνα με φιλοσοφία παρόμοια με των μοντέλων της Tesla. Αν και δεν είπε πολλά για τις προδιαγραφές του μοντέλου της, η GAC υπόσχεται αυτονομία 500 km, προηγμένα βοηθήματα οδήγησης και συντελεστή οπισθέλκουσας κοντά σε αυτόν του Model 3.

Στην Κίνα, το GAC Aion S αναμένεται στις εκθέσεις πολύ γρήγορα, καθώς αυτό ανακοινώθηκε για το 2019. Όσον αφορά την Ευρώπη, είναι σφόδρα πιθανό να δούμε στο προσεχές μέλλον την ηλεκτρική προσφορά του Κινέζου κατασκευαστή. Στο Mondial de l’Automobile του Παρισιού, η GAC είχε ήδη ένα περίπτερο που βρισκόταν ακριβώς εμπρός από της Tesla, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος των μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού SUV G3 και ανακοινώνοντας την άφιξή της στη Γηραιά Ήπειρο για το 2020...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube