G7: Δεν έθεσαν στόχο για απαγόρευση πώλησης οχημάτων με θερμικά μοτέρ

G7: Δεν έθεσαν στόχο για απαγόρευση πώλησης οχημάτων με θερμικά μοτέρ

Οι ηγέτες των ισχυρότερων επτά χωρών κράτησαν διπλωματική στάση απέναντι στο ζήτημα.

Οι G7 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς, ΗΠΑ και Μ.Βρετανία) δεν έθεσαν στόχο για απαγόρευση πωλήσεων μοντέλων με θερμικά μοτέρ από το 2030, παρότι δεσμέυτηκαν για επιτάχυνση της μετάβασης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους ηγέτες μετά από τη συνάντηση της Κυριακής, κράτησε διπλωματική στάση σχετικά με το θέμα της ηλεκτροκίνησης. Σε αντίθεση με αυτά που είχαν συζητηθεί νωρίτερα, απέφυγαν να θέσουν αυστηρούς χρονικούς στόχους για το πότε θα σταματήσουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, χωρίς όμως να αποσύρουν τη στήριξη τους από τα οχήματα μηδενικών ρύπων.

«Αναγνωρίζουμε πως θα χρειαστεί να αυξήσουμε δραματικά το ρυθμό της παγκόσμιας μείωσης εκπομπών CO2 όσον αφορά τον κλάδο των μετακινήσων μέσα στη δεκαετία του '20 και πέρα από αυτήν. Δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε την απομάκρυνση από τις πωλήσεις νέων μοντέλων με θερμικά μοτέρ, ώστε να προωθήσουμε την κυκλοφορία οχημάτων μηδενικών ρύπων».

Η απόφαση ακούγεται σαν συμβιβασμός μεταξύ των εθνών, ορισμένα από τα οποία διαθέτουν μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι ηγέτες ανέφεραν επίσης πως θα επενδύσουν $100 δισεκατομμύρια ετησίως για να υποστηρίξουν τις αναπτυσσόμενες χώρες στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube