Formula 1: Τέλος στις συνομιλίες μεταξύ Porsche και Red Bull

Formula 1: Τέλος στις συνομιλίες μεταξύ Porsche και Red Bull

Porsche και Red Bull δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία και αποφάσισαν από κοινού να διακόψουν τις συνομιλίες τους. Ο Γερμανός κατασκευαστής εξακολουθεί ωστόσο να αναζητά το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συμμετοχή του στην Formula 1.

Porsche Red Bull

Όλα έδειχναν ότι Porsche και Red Bull ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία, μάλιστα ρεπορτάζ που έκανε το γύρω του διαδικτύου προς τα τέλη του Ιουλίου, ήθελε την Porsche να ανακοινώνει την εξαγορά του 50% της ομάδας Formula 1 της Red Bull μέσα στον Αύγουστο.

Ο καιρός όμως πέρασε χωρίς να έχουμε ακούσει τίποτα από τις δύο εταιρείες δημιουργώντας υποψίες ότι Porsche και Red Bull δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σήμερα, οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν με την Porsche να ανακοινώνει ότι οι δύο εταιρείες αποφάσισαν από κοινού να διακόψουν τις συνομιλίες τους. Φήμες θέλουν την Pοrsche να θέλει να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της ομάδας της Red Bull, κάτι που η τελευταία δεν ήταν έτοιμη να παραχωρήσει.

Porsche

Παρά την αποτυχημένη προσπάθεια συνεργασίας με τη Red Bull για το πολυπόθητο εισιτήριο στο κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Porsche διατηρεί το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στην F1.

Θυμίζουμε ότι προς τα τέλη Aυγούστου, η Audi, το έτερο μέλος του γκρουπ VW, ανακοίνωσε ότι από το 2026 θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula 1 ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος. Μέχρι το τέλος του χρόνου, η Audi θα έχει ανακοινώσει σε ποια ομάδα θα παρέχει τις μονάδες ισχύος της, αν εδώ και καιρό κυκλοφορούν έντονες φήμες που θέλουν τον κατασκευαστή να συνεργάζεται με τη Sauber.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube