Formula 1: Ματαιώνεται το Grand Prix της Αυστραλίας λόγω κορονοϊού

Formula 1: Ματαιώνεται το Grand Prix της Αυστραλίας λόγω κορονοϊού

Προς ματαίωση και οι αγώνες στο Μπαχρέιν και στο Βιετνάμ.

Μετά από συνεδρίαση των επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 στην Αυστραλία αποφασίστηκε πως δεν μπορεί να γίνει ο αγώνας, ιδιαίτερα μετά και το γεγονός ότι μέλος της McLaren διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Αρχικά, πέντε άτομα από τις αγωνιστικές ομάδες της Haas, της McLaren και της Williams διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, τέθηκαν σε απομόνωση και περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Τελικά, ένας εργαζόμενος της McLaren βρέθηκε θετικός, μπήκε σε καραντίνα, και όλη η ομάδα αποσύρθηκε.

Κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση για τη ματαίωση, απόφαση που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα δεδομένων όλων όσων γίνονται ανά τον κόσμο με την επιδημία και να μην είχε χρειαστεί οι ομάδες να ταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Αυστραλία. 

Παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιο ότι και οι δύο επόμενοι αγώνες, αυτοί στο Μπαχρέιν και στο Βιετνάμ στις 20-22 Μαρτίου και στις 3-5 Απριλίου αντίστοιχα θα ματαιωθούν. 

Για τον πρώτο υπήρχε ήδη η απόφαση να γίνει χωρίς θεατές. Επίσημη ανακοίνωση για τους δύο αυτούς αγώνες ακόμη δεν υπάρχει αλλά οι πληροφορίες που έρχονται δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube