node/38367

Formula 1: Ματαιώνεται το Grand Prix της Αυστραλίας λόγω κορονοϊού

Προς ματαίωση και οι αγώνες στο Μπαχρέιν και στο Βιετνάμ.

Μετά από συνεδρίαση των επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 στην Αυστραλία αποφασίστηκε πως δεν μπορεί να γίνει ο αγώνας, ιδιαίτερα μετά και το γεγονός ότι μέλος της McLaren διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Αρχικά, πέντε άτομα από τις αγωνιστικές ομάδες της Haas, της McLaren και της Williams διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, τέθηκαν σε απομόνωση και περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Τελικά, ένας εργαζόμενος της McLaren βρέθηκε θετικός, μπήκε σε καραντίνα, και όλη η ομάδα αποσύρθηκε.

Κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση για τη ματαίωση, απόφαση που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα δεδομένων όλων όσων γίνονται ανά τον κόσμο με την επιδημία και να μην είχε χρειαστεί οι ομάδες να ταξιδέψουν μέχρι τη μακρινή Αυστραλία. 

Παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιο ότι και οι δύο επόμενοι αγώνες, αυτοί στο Μπαχρέιν και στο Βιετνάμ στις 20-22 Μαρτίου και στις 3-5 Απριλίου αντίστοιχα θα ματαιωθούν. 

Για τον πρώτο υπήρχε ήδη η απόφαση να γίνει χωρίς θεατές. Επίσημη ανακοίνωση για τους δύο αυτούς αγώνες ακόμη δεν υπάρχει αλλά οι πληροφορίες που έρχονται δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. 

node/39592

Φορούν μάσκες και τα αυτοκίνητα;

Η εταιρεία ενοικίασης Turo προσφέρει μάσκες για τα αυτοκίνητα του στόλου της με στόχο την προώθηση της χρήσης της σε δημόσιους χώρους.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Φορούν μάσκες και τα αυτοκίνητα;

Η πανδημία του COVID-19 έχει κάνει τις χειρουργικές μάσκες αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς, ενώ με τις πρόσφατες ανακοινώσεις των αρχών καταλαβαίνουμε πως αυτή η νέα πραγματικότητα θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα. Στις ΗΠΑ, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Turo θέλησε να πάει ένα βήμα παραπέρα στην προώθηση της χρήσης μάσκας παρουσιάζοντας μια μεγάλη μάσκα για τα αυτοκίνητα του στόλου της!

Μέσα στο επόμενο διάστημα, οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν τα οχήματά τους προς ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας Turo θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ένα κάλυμμα του προφυλακτήρα που κρέμεται από τους καθρέφτες με εμφάνιση που παραπέμπει σε χειρουργική μάσκας. Στόχος είναι η προώθηση της χρήσης της σε δημόσιους χώρους για την ασφάλεια όλων.

Αυτή η ενέργεια γίνεται σε συνδυασμό με ανακοίνωση αυστηρότερων προδιαγραφών απολύμανσης του εσωτερικού των αυτοκινήτων, την επιλογή ανέπαφης παραλαβής και παράδοσης τους αλλά και μιας έκπτωσης $15 σε όσους πελάτες χρησιμοποιήσουν τον κωδικό "wearamask".

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι μάσκες είναι ασφαλείς για χρήση σε κάθε τύπο οχήματος, καθώς έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπλοκάρουν τη ροή του αέρα στη γρίλια και τις εισαγωγές του προφυλακτήρα.

[Πηγή: Turo]

node/39591
Ferrari Hublot Esports Series

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Η Ferrari ανακοινώνει την επικείμενη έναρξη του προγράμματος e-sport που ονομάζεται «Hublot Esport Series». Ο νικητής της γενικής κατάταξης θα συμμετάσχει στην επίσημη ομάδα Esport Ferrari και θα ενημερωθεί από τον Charles Leclerc.

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ferrari E-sport: Εγγραφείτε στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων! [video]

Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου: Αυτή θα είναι και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών, οι οποίες είναι δωρεάν. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στο game «Assetto Cors»a με μια Ferrari 488 Challenge Evo, ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτήν την εκδήλωση. 

Μια πρώτη σειρά «AM» θα αναδείξει τους νικητές που θα προχωρήσουν στη συνέχεια στο επόμενο στάδιο: Στη Σειρά PRO, όπου θα διαγωνιστούν οι εικονικοί πιλότοι υψηλού επιπέδου. Συνολικά, 24 αγωνιζόμενοι θα πάρουν μέρος στους αγώνες τον επόμενο Οκτώβριο και θα γίνει μια νέα επιλογή με τους 12 ταχύτερους οδηγούς που θα συναντηθούν τον Νοέμβριο για τρεις νέους αγώνες.

Στο τέλος των παραπάνω, η Ferrari θα έχει τον τελικό νικητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επίσημα στην εικονική ομάδα του Cavallino Rampante, η οποία περιλαμβάνει ήδη δύο οδηγούς: Τους David Tonizza και Enzo Bonito.

Ferrari Hublot Esports Series

Και ευθύς αμέσως προκύπτει το ερώτημα: Ένας επίσημος οδηγός της Ferrari Esport θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο μπάκετ μιας πραγματικής αγωνιστικής Ferrari; Η Ferrari απαντά ευγενικά ότι κάθε κλάδος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να παραμείνει έτσι. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε από το λεγόμενα των Ιταλών, δεν θα υπάρξει τέτοια δυνατότητα… Σε αντίθεση με την GT Academy που διοργανώνει η Nissan, η οποία επιτρέπει σε έναν ερασιτέχνη να περνά από το εικονικό στο πραγματικό περιβάλλον μιας ομάδα της Nissan.

Οι πιλότοι του «πραγματικού» κόσμου είναι όμως απαραίτητα καλοί και πίσω από μια οθόνη; Ο Charles Leclerc, επίσημος οδηγός της F1 της Ferrari, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν ισχύει: Οι καλύτεροι «simracers» είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτεροι από έναν οδηγό F1, όταν τα δύο μέρη βρεθούν πίσω από μια τιμονιέρα και μια οθόνη.