Το Mαϊάμι ψηφίζει για να έχει αγώνα της Formula 1 από το 2019

Το Mαϊάμι ψηφίζει για να έχει αγώνα της Formula 1 από το 2019

Η Liberty Media είναι θετική σε μια τέτοια προοπτική που αν υλοποιηθεί θα φύγει από το καλαντάρι ο αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν.

Η τοπική αυτοδιοίκηση στο Μαϊάμι θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για το αν θέλουν να φιλοξενήσουν στην πόλη τους αγώνα της F1 σε μια τουλάχιστον 10ετή βάση που θα ξεκινά από το 2019.

Την  Πέμπτη 10 Μαΐου λοιπόν θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης με σκοπό να συζητήσει τη σχετική πρόταση. Αν η πρόταση τύχει έγκρισης, τότε ο δήμαρχος της πόλης  Francis Suarez θα είναι αυτός που θα ηγηθεί μιας επιτροπής για να συζητήσει με τη Liverty Μedia τους όρους μιας συμφωνίας για διεξαγωγή Grand Prix από το 2019 μέχρι το 2028.

Υπέρ της πρότασης προς το παρόν έχουν εκφραστεί ο ίδιος ο δήμαρχος και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι.
Η καταληκτική ημερομηνία για να υπογραφεί η σύμβαση είναι η 1η Ιουλίου.

Νωρίτερα, o εμπορικός διευθυντής της FIA Sean Bratches είχε δηλώσει ότι η πόλη του Μαϊάμι έκανε ένα μεγάλο βήμα και είναι πολύ πιθανό η πόλη από την επόμενη σεζόν να φιλοξενεί αγώνα της F1. Εκτιμούμε πολύ – είπε – το ενδιαφέρον της πόλης και ανυπομονούμε να συζητήσουμε μαζί τους. Το Μαϊάμι είναι ένας πολύ προβεβλημένος τουριστικός προορισμός και σαν τέτοιος είναι ιδανικός τόπος για να φιλοξενήσει αγώνα της F1.

Σε ό,τι αφορά στο όνομα, η F1 έχει κατοχυρώσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο τα ονόματα «Formula 1 Miami Grand Prix» και «Formula 1 Grand Prix of Miami», γεγονός που κατά πολλούς προδίδει το ενδιαφέρον της Liverty Media να έχει έναν αγώνα στο πολυτελές θέρετρο της Φλόριντα.
Για τη διαδρομή, προς το παρόν φαίνεται να μην έχουν γίνει κάποιες διεργασίες, ενώ είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί αυτή που είχε χρησιμοποιηθεί το 2015 για τον εναρκτήριο αγώνα της Formula E.

Τέλος σε ό,τι αφορά στην ημερομηνία, που είναι και το σημαντικότερο, φαίνεται ότι οι αγώνες θα παραμείνουν 21, με το  Αζερμπαϊτζάν να «θυσιάζεται» για χάρη του Μαϊάμι, μολονότι το Μπακού έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Εδώ φαίνεται να υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, αφού οι υπεύθυνοι διοργανωτές του Αζερμπαϊτζάν, σε μια πρώτη συζήτηση που έγινε, αρνούνται να πουλήσουν τις υποδομές των pit και των paddock στους διοργανωτές του Μαϊάμι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube