To Ford Sierra Cosworth RS500 με αριθμό σασί #1 πωλείται

To Ford Sierra Cosworth RS500 με αριθμό σασί #1 πωλείται

Το απολύτως πρώτο κομμάτι από την έτσι κι αλλιώς μικρή παραγωγή των Sierra Cosworth RS500 ψάχνει νέο ιδιοκτήτη.

Ένα από τα αυτοκίνητα στο οποία η Ford χρωστά το όνομά της και την αγάπη που έχουν για το μπλε οβάλ οι petrolheads είναι το Sierra Cosworth RS500.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της ομολογκασιόν του Group A, και κατασκευάστηκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Συγκεκριμένα 500 φτιάχτηκαν και από εκεί προέκυψε και το όνομά του. Τώρα, το αυτοκίνητο με αριθμό σασί #1 βγαίνει σε δημοπρασία.

Το RS500 είναι το πιο σκληροπυρηνικό από τα έτσι κι αλλιώς οδηγοκεντρικά Sierra Cosworth. Η συναρμολόγηση γινόταν στο εργοστάσιο της εταιρείας Tickford στη Μ. Βρετανία. Ενός εξωτερικού συνεργάτη εξειδικευμένου στην εξέλιξη, στις δοκιμές και στη κατασκευή ειδικών μοντέλων για την Ford. Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το κανονικό Sierra Cosworth αφορούσε τον κινητήρα. Με ενισχυμένα τοιχώματα κυλίνδρων, μεγαλύτερο τούρμπο της Garrett και intercooler, αναβαθμισμένο κύκλωμα λίπανσης και ισχυρότερη αντλία βενζίνης και διπλά μπεκ για κάθε κύλινδρο, έβγαζε 225 άλογα σε έκδοση δρόμου και ξεπερνούσε τα 400 σε αγωνιστική χρήση.

Η Silverstone Auctions λέει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι κάποιο προπαραγωγής, αλλά το πρώτο αυτοκίνητο της κανονικής παραγωγής. Μάλιστα, είναι το μοναδικό που φτιάχτηκε από την ίδια την Ford στο εργοστάσιό της στο Genk του Βελγίου, ενώ τα υπόλοιπα της σειράς, όπως είπαμε, συναρμολογήθηκαν στο εργοστάσιο της Tickford. Αντίθετα με τα περισσότερα RS500 που ήταν μαύρα, αυτό έχει το ασυνήθιστο λευκό περλέ χρώμα με τα διακριτικά μαύρα αυτοκόλλητα. Σε σχέση με το πρωτότυπο, οι μόνες παρεμβάσεις είναι ένα νέο ταμπλό σε αντικατάσταση του γερασμένου, και μια after market εξάτμιση της Magnex. Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί από $120.000 ως $165.000.

Πηγή R&T

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube