Ford: Οι μοκέτες του EcoSport θα είναι από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια [video]

Ford: Οι μοκέτες του EcoSport θα είναι από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια [video]

Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας εκστρατείας για την προστασία του πλανήτη.

Σε μία εποχή στην οποία η κοινωνία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος, η Ford συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία του πλανήτη με αποτελεσματικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Στοχεύοντας στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και τον περιορισμό των επιπτώσεών τους, η εταιρεία αποφάσισε να αξιοποιήσει τα ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού μιας χρήσης και, από την ανάκτηση των συστατικών τους, να κατασκευάζει τις μοκέτες σε όλα τα Ford EcoSport που παράγονται στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Ford

Η μετατροπή του πλαστικού σε μοκέτα αυτοκινήτου περιλαμβάνει πρώτα το θρυμματισμό σε μικροσκοπικά κομμάτια τόσο των μπουκαλιών, όσο και των καπακιών τους. Στη συνέχεια, το κομμάτια αυτά θερμαίνονται στους 260°C και λιώνουν πριν διαμορφωθούν σε ίνες μεγέθους αναλόγου μιας ανθρώπινης τρίχας.  Οι ίνες αυτές περνούν από μία διαδικασία περιδίνησης από την οποία προκύπτει το νήμα που χρησιμοποιείται ως συστατικό των μοκετών.

Μάλιστα μέσα σε έξι χρόνια, από ένα πρόχειρο υπολογισμό, προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των μπουκαλιών που θα χρησιμοποιηθούν, στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο, αντιστοιχεί στο διπλάσιο της περιφέρειας της Γης στο επίπεδο του Ισημερινού.

Να σημειώσουμε πως από τότε που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ανακυκλωμένο πλαστικό στο Mondeo πριν από 20 και πλέον χρόνια, η Ford ανακυκλώνει παγκοσμίως 1,2 δισ. μπουκάλια το χρόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube