Ford: Έως το 2030 όλα τα αυτοκίνητά μας στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά

Ford: Έως το 2030 όλα τα αυτοκίνητά μας στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά

Η Ford θα μετατρέψει το εργοστάσιό της στην Κολωνία σε μονάδα παραγωγής αποκλειστικά EV. 

Η Ford Motor Co ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, ότι η γκάμα αυτοκινήτων της στην Ευρώπη θα είναι πλήρως ηλεκτρική έως το 2030. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια τους επόμενους 30 μήνες για να μετατρέψει το εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία της Γερμανίας, σε εργοστάσιο που θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.  

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό νέο μοντέλο που θα βγει από το εργοστάσιο της Κολωνίας θα είναι έτοιμο το 2023 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Focus Active 1.0 EcoBoost Hybrid 155 [video]

Η Ford έχει μια στρατηγική συμμαχία με τη Volkswagen AG, σύμφωνα με την οποία η Ford θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων MEB. O Stuart Rowley, επικεφαλής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της Ford δήλωσε ότι το αυτοκίνητο που θα παραχθεί στην Κολωνία θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB της Volskwagen.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Ford Kuga, νέο σημείο αναφοράς

Η Ford επίσης δήλωσε ότι έως το 2026 θα έχει ηλεκτρικές εκδόσεις για όλα τυα επιβατικά αυτοκίνητά της που θα πωλούνται στην Ευρώπη και ότι έως το 2030 τα δύο στα τρία επαγγελματικά αυτοκίνητά της που θα διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλα τα μοντέλα της Ford στην Ελλάδα 

Η Ford που κυριαρχεί σήμερα στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, σημειώνει πως ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων της είναι το κλειδί για την μελλοντική της ανάπτυξη και κερδοφορία. 

Για το σκοπό αυτό, θα επενδύσει σχεδόν 22 δισ. δολάρια στη συγκεκριμένη τεχνολογία έως το 2025, ποσό διπλάσιο σχεδόν από αυτό που αρχικά είχε δεσμεύσει για την ηλεκτροκίνηση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube