Ferrari: Ο Arrivabene φεύγει, ο Binotto έρχεται

Ferrari: Ο Arrivabene φεύγει, ο Binotto έρχεται

Θέμα ωρών η επίσημη ανακοίνωση από τη Scuderia της απομάκρυνσης του Arrivabene.

Ο Maurizio Arrivabene πρόκειται να αντικατασταθεί ως επικεφαλής της ομάδας της Ferrari Formula 1 από τον Mattia Binotto. Η Ferrari είχε διαψεύσει ότι σχεδιάζει ένα μεγάλο ανασχηματισμό στα ανώτερα κλιμάκια της ομάδας,  μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2018.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ferrari John Elkann αποφάσισε ότι ο Binotto είναι ο σωστός άνθρωπος για να οδηγήσει τη Ferrari το 2019.

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, μια αναφορά στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport άφηνε να εννοηθεί ότι ακόμη και σήμερα θα μπορούσαμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση.

Η κίνηση για την αντικατάσταση της Arrivabene έρχεται μετά από μια εποχή κατά την οποία τα λάθη διαχείρισης θεωρήθηκαν ένας από τους βασικούς παράγοντες για την ήττα από τη Mercedes το 2018, παρά το γεγονός ότι η Ferrari είχε πολύ καλύτερο αυτοκίνητο στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της σεζόν.

Στον Arrivabene καταλογίζεται η αδυναμία να διαχειριστεί καταστάσεις που προέκυψαν τόσο με το «μανατζάρισμα» των δύο οδηγών της ομάδας (πχ στους αγώνες της Γερμανίας και της Ιταλίας), όσο και σε επιλογές που είχαν να κάνουν με τη στρατηγική όπως πχ η απόφαση για το ποια ελαστικά θα χρησιμοποιούνταν στην Ιαπωνία.
Στη συνέχεια ο Arrivabene φαίνεται να μην είχε και τις καλύτερες σχέσεις με το προσωπικό της ομάδας, κάτι που είχε αντίκτυπο – πάντα σύμφωνα με τους επικριτές του – και στις αγωνιστικές επιδόσεις.
Φήμες ήθελαν τους Binotto και Arrivabene να έχουν από καιρό αντικρουόμενες απόψεις σε ότι έχει να κάνει με την μελλοντική πορεία της ομάδας.  

Ο Binotto είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας από το 2016, μετά το διαζύγιο της Ferrari με τον James Allison.
Ακόμη δεν είναι σαφές ποιος θα αντικαταστήσει τον Binotto στο τεχνικό τμήμα της Ferrari, με τα ονόματα που ακούγονται να είναι αυτά του επικεφαλής του αεροδυναμικού τμήματος  Enrico Cardile και του επικεφαλής της εξέλιξης των κινητήρων, Corrado Iotti.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube